Foto: Privatna arhiva

Čak 25 gradova u samo 18 sati ujedinilo se pod sloganom #studentipomazu. Radi se o hvalevrijednoj akciji u kojoj studenti raznih fakulteta šiju maske za medicinsko osoblje u Hrvatskoj, naravno, volonterski.

“Neke od maski već su u primjeni u KBC-u Split. Još nije kasno priključiti se, ako poznajete ljude koji imaju 3D printer, elastične trake ili materijal za print, možete nam se javiti na Instagramu ili Facebooku“”, istaknuli su iz Hrvatskog studentskog zbora. Kako je cijela akcija krenula rekao je začetnik ideje, student splitskog Fakulteta strojarstva i brodogradnje Slaven Damjanović.

“S projektom smo krenuli prije dva dana, a inicijativu sam vidio u drugim državama, primjerice u Češkoj. S obzirom na to da imam dva 3D printera kod kuće, pokušao sam napraviti svoj model i krenulo je”, kaže Slaven.

Foto: Privatna arhiva

I tako su se počele nizati impresivne brojke: više od 220 printera, više od 500 uključenih ljudi, devet regionalnih centara, 25 gradova u Hrvatskoj i još poneki partneri. Da bi se ovaj niz nastavio, Hrvatski studentski zbor poslao je apel svima koji mogu pomoći s opremom, 3D printerom, materijalom ili bilo kakvim doprinosom, da im se jave.

“Imaš 3D printer? #ostanidoma i pomozi u borbi protiv širenja virusa”, poručuju iz Hrvatskog studentskog zbora.