StoryEditor

SUPROTSTAVLJANJE DISKRIMINACIJI Natjecateljica reality showa izašla na spoj s djevojkom

U Južnoj Koreji istospolni brakovi nisu zakonski priznati, pa su ostali natjecatelji očekivali da će se netko usprotiviti odluci koju je donijela natjecateljica Jasmine

26/01/2023 u 20:39 h
14670
UNSPLASH

U 11. epizodi serije "Love Alarm Clap! Clap! Clap!" natjecateljica je izabrala ženu za spoj. Zbog ove scene se južnokorejski reality show proširio društvenim mrežama.

U državi u kojoj istospolni brakovi nisu zakonski priznati, ostali natjecatelji očekivali su da će se netko usprotiviti odluci koju je donijela natjecateljica Jasmine. Publika je pozdravila njezinu hrabrost. LGBTQ zajednica Južne Koreje još uvijek doživljava diskriminaciju. Ne postoji zakon koji bi to spriječio, a određene grupe sve glasnije se protive homoseksualnosti.

Jednu od najočitijih reakcija imao je domaćin showa Hong Seokcheon koji je zaplakao. Danas među najpoznatijim pripadnicima LGBTQ zajednice, Seokcheon se suočio s intenzivnim negativnim reakcijama kada se outao 2000. godine. Inače poznate osobe iz LGBTQ krugova ne dijele svoju orijentaciju javno upravo iz straha od reakcije javnosti, pisao je portal Koreaboo. Natjecateljica koja je seriji "Love Alarm Clap! Clap! Clap!" osigurala da se proširi svijetom u prethodnim je epizodama izašla samo s muškim natjecateljima.

Reality je koncipiran tako da se sudionici natjecanja međusobno upoznaju kroz izlaske, a umjesto imena koriste nadimke. Jasminin odabir djevojke pseudonima "Bijela Ruža" iznenadio je gledatelje zato što je na prethodnim spojevima muškarcima "Jelenu" i "Zvončici" rekla da je unaprijed izabrala samo njih.

07. svibanj 2024 05:19