Foto: Privatna arhiva

Nakon ljetne pauze i povratka na faks, vrijeme je i za povratak na terene. Futsal sezona otvorena je utakmicom Superkupa i pobjedom Fakulteta prometnih znanosti, a naša ekipa ligu otvara već ovu subotu, 19. listopada.

“Jedva smo svi zajedno dočekali početak nove sezone. Znamo koliko smo napredovali prošle sezone i zato želimo pokazati da je to bio samo početak”, kaže golman futsal ekipe, Alen Bartolović.

U prvom kolu sastaju se s Hrvatsko vojnim učilištem, s kojima se prošle godine nisu susretali.

“Očekujemo fizički vrlo spremnog protivnika, nabrijanog na pobjedu i mislim da će to rezultirati vrlo napetom utakmicom. Na kraju, jedino važno je da mi budemo pravi, da vjerujemo u sebe i ostvarimo pozitivan rezultat”, predviđa tako jedan od igrača FPZG ekipe, Danijel Matkov.

Foto: Antonija Grbavac

Utakmica se igra na već poznatom terenu dvorane Martinovka, i to već (rano) ujutro – bar za nas, studente.

“Jutarnji termin je malo nezgodan iz raznih razloga, više volimo igrat navečer. Mislim da je navečer i navijačima lakše doći jer do tada već obave sve obaveze koje su taj dan imali”, kaže Alen, ali i daje priliku navijačima da pokažu pravu potporu.

Od prošle godine sve je uglavnom ostalo isto. Trener, igrači, ali i želja za uspjehom koja je ove godine možda samo i veća.

“Imamo dovoljno motivacije, a sad nam preostaje pokazat to na terenu. Vidimo se u subotu”, poručuje Danijel.