StoryEditor

SVJETSKO NA ‘SAVI‘ Organizirano gledanje Vatrenih u Studentskom domu

Iako je prva utakmica odigrana u nepopularnom terminu dvorana Pauk bila je puna

24/11/2022 u 05:00 h
13675
LORENA OšTRIć/GLOBAL

Odzvonilo je gledanju utakmica na mobitelima i laptopima, i to uz slab internet zbog kojeg se pola utakmice umjesto terena gleda crna pozadina. Svjetsko prvenstvo u Kataru stanari Studentskog doma Stjepan Radić imaju priliku organizirano gledati u domskoj dvorani Pauk. Sve je organizirao Studentski odbor "Sava" koji je pozvao studente da se naoružaju rekvizitima i navijačkim bojama te dođu podržati Vatrene.

Studentima je dozvoljeno da donesu svoje grickalice i drugu hranu, dok se pića ne smiju unositi jer se prodaju u dvorani. Cijena piva iznosi deset kuna. Iako je prva utakmica, protiv Maroka, odigrana u nepopularnom terminu, odnosno u 11 sati ujutro kad većina fakulteta održava nastavu, dvorana Pauk bila je puna. Tamo je bila i studentica Sara Bubalo kojoj je ideja o prijenosu odlična.

"Atmosfera je bila super, prijenos nije štekao, a za sljedeće utakmice trebalo bi osigurati veći broj stolica jer je puno studenata

moralo stajati. Na idućim utakmicama očekuje nas se i više", komentirala je.
Ostale utakmice grupne faze Vatreni igraju protiv Kanade 27. studenoga u 17 sati te 1. prosinca u 14 sati protiv Belgije. Uoči Prvenstva, izbornik Zlatko Dalić i igrači podijelili su svoja očekivanja.

"U Katar stižemo kao svjetski doprvaci, pritisak će biti malo veći, što nije bio slučaj prije četiri i pol godine u Rusiji. Međutim, stalno ponavljam, ne želim stavljati pritisak niti igračima, niti sebi. Želimo uživati u nogometu i pokazati se u najboljem svjetlu", rekao je Dalić uoči dolaska u katarsku prijestolnicu za portal Hrvatskog nogometnog saveza.

U Katar je stigao i kapetan momčadi Luka Modrić koji je imenovan najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Njegova je fotografija, uz one ostalih nogometnih velikana, krasila osvijetljene nebodere u Dohi uoči otvaranja prvenstva, prenosi Tportal. Modrić je najavio da mu je ovo vjerojatno zadnje Svjetsko prvenstvo te je istaknuo da je igrati za reprezentaciju nešto jako posebno za njega i da će mu oproštaj biti izuzetno težak, prenosi Večernji.hr

Uzbuđenje pred ovim kontroverznim Svjetskim prvenstvom nije skrivao niti napadač Vatrenih Andrej Kramarić koji je na prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije uoči prvenstva zabio pobjedonosni gol. Kazao je da su svi motivirani i pripremljeni za svaku utakmicu.

"Uvijek govorim da moramo imati sreće - i u životu, pa i u nogometu, što je bio slučaj i u Rusiji. Imamo kvalitetne i potentne igrače, super smo momčad, ali ako to ne pokažemo na terenu, ništa nam to neće značiti", rekao je.

Vezani članci
19. svibanj 2024 00:19