Foto: Pexels

TikTok, popularna društvena mreža koja se koristi za izradu kratkih kreativnih videa, počinje s testiranjem nove značajke koja bi korisnicima mogla pomoći pri pronalasku posla, prenosi Axios.

Značajka ne bi trebala biti dio same TikTok aplikacije, nego će se raditi o zasebnoj internetskoj stranici koja će biti dostupna putem TikToka, a služit će za zapošljavanje. Stranica je primarno zamišljena kao mjesto za objavu oglasa za posao, a posebice onih koji se odnose na početničke pozicije. Budući da se ipak ne radi o klasičnoj internetskoj stanici, već stranici koja je u sklopu TikToka, životopisi će se uz pisani oblik moći objavljivati i kao videozapisi.

Također, postoji mogućnost da će se takvi video životopisi moći dodati i na TikTok profil. Uvođenje značajke neće koristiti samo onima koji traže posao, već bi mogao biti i novi način na koji će tvrtke pronaći ljude kakve traže i žele zaposliti.

S ciljem bolje i lakše komunikacije i interakcije među korisnicima, TikTok je ranije uveo i značajku odgovora i pitanja (Q&A), piše The Verge. Značajka radi na prethodno snimljenim videima i prijenosima uživo, a funkcionira tako što korisnici napisani komentar označe kao pitanje na koje drugi korisnik, odnosno kreator sadržaja, može odgovoriti putem teksta ili videozapisa.