PleStudent, tjedan plesa, jedinstveni je događaj neprofitne udruge eStudent koji se održava od 16. do 21. travnja 2018. godine, na mnogobrojnim lokacijama u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno i uključuje razne plesne radionice koje se ostvaruju kroz čak šest plesnih stilova, od irskog stepa do plesa na svili.

Tjedan započinje predavanjem o povijesti plesa kojega će održati profesorica baleta, Oksana Čuljat. Nakon predstavljanja teorijske perspektive plesa, započinju prve praktične plesne radionice. Prva u nizu radionica je argentinskog tanga, koja će se održati 17. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Radionica hip-hopa, pod vodstvom Suzane Suz – SOSS, održat će se dan nakon toga, kao i radionica akrobatskog plesa na svili s glavnom voditeljicom plesnom umjetnicom Nikolinom Komljenović i njezinim pomoćnim trenerima.

Nastavak pleStudenta slijedi 19. travnja uz radionicu suvremenoga plesa koreografkinje i nastavnice na Odsjeku za ples na zagrebačkoj ADU, Nikoline Pristaš. Nakon nje slijedi irski step – tradicionalna vrijednost irske kulture – koju će predstaviti voditelji Plesnog studija Celtic Fantasy. Naposljetku, za sam kraj plesnog tjedna, organizatori su predvidjeli radionicu estetski atraktivne, sportske, plesne i sve popularnije discipline, pole dancea.

Organizatori jamče dobru zabavu i upoznavanje novih ljudi.