StoryEditor

TRAŽI SE NOVI STUDENTSKI PRAVOBRANITELJ Sveučilište u Zagrebu otvorilo javni poziv za kandidaturu

Studentski pravobranitelj šititi interes i prava studenata te brine o svim vrstama pritužbi na Sveučilištu

24/03/2023 u 12:52 h
15143
GLOBAL

Svi zainteresirani zagrebački studenti mogu se do 3. travnja prijaviti za poziciju Studentskog pravobranitelja, objavio je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Kandidature se moraju poslati na mail Zbora, a za prijavu je potrebno priložiti životopis, plan rada za mandat u trajanju godine dana te dokaz o sakupljenih 60 ECTS bodova u zadnje dvije akademske godine i Potvrdu o statusu studenta. 

Zadaća Studentskog pravobranitelja je zaštita interesa i prava studenata unutar akademske zajednice te briga o svim vrstama pritužbi na Sveučilištu. Imenuje ga Studentski zbor na vrijeme od godine dana. Trenutno tu dužnost obavlja Bartol Šošić, student Pravnog fakulteta. Većinu studentskih problema vidio je u lošoj komunikaciji fakultetskih djelatnika i studenata te je pozvao sve studente da se za svoje probleme obrate Uredu Studentskog pravobranitelja.

"Uloga pravobranitelja je imati izražen stav o svakom pitanju. Osobni strahovi ne smiju biti prepreka u obavljanju dužnosti", opisao je Šošić svoju dužnost dolaskom na mjesto studentskog pravobranitelja.

Vezani članci
19. travanj 2024 03:45