Foto: Pixabay

Udruga B.a.B.e. otvorila je internetsku stranicu pod nazivom “Trebam savjet” na kojoj korisnicima pruža besplatnu pravnu i psihološku pomoć. 

Stranica je nastala kao dio projekta “Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti”, koji provodi udruga B.a.B.e. i partneri, a koji se odnosi na osiguravanje regionalne dostupnosti usluga pravnog i psihosocijalnog savjetovanja da bi se pružila podrška ženama žrtvama obiteljskog nasilja. 

Osim savjetodavnih usluga, korisnici će tako putem stranice moći pratiti i sve aktualnosti i informacije vezane uz projekt. 

Ciljevi projekta su suzbijanje obiteljskog nasilja i nasilja prema ženama, poboljšanje socijalne uključenosti žena žrtava nasilja, unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti socijalnih usluga za žene žrtve nasilja te podizanje razine svijesti javnosti o nasilju u obitelji.

Projekt se provodi u sklopu operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.