Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Povodom svoje 70. obljetnice Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) od 19. do 25. rujna postavit će izložbu “Trending #HGSS70” s kreativnim objavama podijeljenim na službenom Twitter profilu. Posjetitelji će moći posjetiti izložbu u Uraniji – prostoru kreacije, u Zagrebu od 11 do 20 sati.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Josip Granić, istaknuo je ovaj novi način komuniciranja s javnosti, koji je najveću popularnost našao u korisnicima društvene mreže Twitter.

“Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima. Hrvati su ljudi koji se vole našaliti na vlastiti račun pa vjerujem da su upravo zato toliko dobro prihvatili objave s najnovijim zgodama i nezgodama s naših planina, ravnica i voda”, pojasnio je Granić.

Na službenoj stranici HGSS-a objašnjen je i naziv izložbe “Trending #HGSS70”. Trending opcija pokazuje aktualne teme o kojima korisnici pišu na Twitteru, dok je #HGSS70 službeni hešteg kampanje povodom 70. proslave rada i postojanja HGSS-a.

HGSS je 2017. dobio nagradu “Komunikator godine” Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a djeluju još od 1950. godine s više od 1000 volontera iz cijele Hrvatske godišnje. Iza sebe imaju više od 10.000 akcija spašavanja.