Nakon predavanja, vježbi, posla ili jednostavno pola dana prokastrinacije, studenti su se prošlog peta okupili u dvorani Stabla znanja u zagrebačkom Studentskom centru. Cilj dolaska bio je motivirati se za nadolazeće ispitne rokove, podružiti se i ohrabriti i naučiti nešto novo. Zato se ovaj događaj i nazvao “Motiviraj se”, a nastao je u  organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Tri dana radionica, predavanja i stand-up nastupa bili su dobar odušak za sve studentske brige kroz tjedan.

Dan otvorenja bio je pun motivirajućih poruka – od savjeta kako ostvariti svoje ciljeve i ne postavljati si one nerealne, preko savjeta da odaberu ono što vole i da unesu sebe u to, do odgovora na pitanja kako bolje pamtiti i što sve utječe na to. Radionice su započele “The biggest loser” iskustvima u učenju studenata i njihovim psihološkim objašnjenjima, a vodio ih je magistar psihologije Božidar Nikša Tarabić, bivši student Hrvatskih studija. Zašto “The Biggest Loser”? Jer su studenti, naime, među sobom djelili svoje najveće uspjehe, ali i neuspjehe.

Nakon radionice, predavanja su održali fizičar Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković koji je mladima svojim predavanjem htio približiti znanost od koje se često okreću te doktor Goran Šimić s temom učenja i pamćenja koji je studentima predložio ideje za efikasnije i produktivnije učenje.

Željko Pervan, na njegov svojstven način, otvorio je treću večer motivacijskim govorom “Moje tajne” u kojem je naglasio važnost osobnosti kod svakog čovjeka jer upravo ona dovodi do uspjeha

Subotnja večer protekla je uz Ninu Raspudića čije se predavanje temeljilo na analizi knjige “Vladar” Niccola Machiavellija i koji je otkrio važnu tezu koja se često krivo interpretira, a to je da cilj ne opravdava sredstvo, već ga samo djelomično ispričava – s obzirom da je Machiavelli koristio glagol scusare (izgovor), a ne giustificare (opravdanje). Također, Raspudić ističe kako Machiavelli smatra da je bolje na izborima “začepiti nos” te izabrati “manje zlo”, nego ne glasati uopće.

Kino Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić u nedjelju je pak ispunio glasan smijeh popraćen velikim pljeskom za uspješan završetak trodnevnog okupljanja. Večer je otvorio Željko Pervan, na njegov svojstven način, motivacijskim govorom “Moje tajne” u kojem je naglasio važnost osobnosti kod svakog čovjeka jer upravo ona dovodi do uspjeha. Odličan nastup i nastavak večeri začinio je mladi Međimurec, neupitno talentirani komičar Vlatko Štampar za čiji se stand-up i ovaj put tražilo mjesto više.

Povratak na Savu nakon dugo godina gdje je za svojih studentskih dana na Arhtekturi i stanovao, ali ovaj puta na pozornicu, bilo je za njega posebno iskustvo. Publiku je nasmijao do suza, a teme su bile sve one koje se mladima vrte po glavi i o njima razmišljaju, no često ne govore naglas.

Projekt “Motiviraj se” Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu osmišljen je 2018. s ciljem inspiracije studenata Zagrebačkog sveučilišta. Predavanja, radionice i seminare projekta održavaju uspješni i ostvareni ljudi iz najrazličitijih područja djelovanja, a tako je bilo i ove godine.