Foto: Pixabay

U okviru Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) održava se virtualni projekt Creathon putem kojeg studenti mogu sudjelovati u osmišljavanju inovativnih rješenja za aktualne izazove za budućnost Europskog prostora visokog obrazovanja. Creathon će se održati 22. i 23. travnja, a prijaviti se mogu svi studenti sa završenim preddiplomskim studijem i studenti diplomskih studija iz svih područja. Prijave se primaju do 8. travnja putem poveznice.

Uz studente sa Sveučilišta u Zagrebu, u projektu će sudjelovati i studenti sa sedam drugih sveučilišta koji su dio Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova. Sa svakog sveučilišta nasumice će biti odabrano pet sudionika koji će biti podijeljeni u timove od pet osoba da bi zajednički kreirali nove ideje za visoko obrazovanje.

Profesionalni žiri ocjenjivat će ideje, a članovi pobjedničkog tima dobit će preporuku s potpisom rektora Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova i poziv da svoju ideju predstave na UNIC CityLabs festivalu koji će se održati u listopadu ove godine.