Foto: Pixabay

Koronavirus u proteklih je nekoliko dana žestoko pogodio i nogomet. Sportski svijet doživio je opći kaos, a nakon što se novi virus pojavio među igračima i ostalim članovima kluba, UEFA je odlučila odgoditi Ligu prvaka i Europsku ligu do daljnjeg.

Liga prvaka je najelitnije europsko nogometno natjecanje u kojemu se vrti nevjerojatna svota novca, ali niti nju nisu zaobišle mjere koje su već zadesile ATP i WTA teniske turnire, utrke Formule 1 i utakmice NBA-a. S obzirom na to da je koronavirus zarazio pojedine ljude u nogometu, primjerice trenera Arsenala Mikela Artetu i igrača Juventusa Daniela Ruganija, odgođena je većina utakmica u nacionalnim prvenstvima diljem Europe. Ostatak mečeva, za koji su predsjedajući članovi liga odlučili da se održe, bit će odigrani bez prisustva navijača.

Nakon što su prošli tjedan svoj prolazak u četvrtinu finala Lige prvaka potvrdili Atalanta, RB Leipzig, Atlético Madrid i PSG, susreti Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern München – Chelsea su odgođeni na neodređeno vrijeme. Pitanje je na koji će način, ako kriza s koronavirusom brzo prođe, UEFA reorganizirati odgođena natjecanja, ali i hoće li održati Europsko prvenstvo, koje treba početi u lipnju ove godine.