Sveučilište u Zagrebu odnijelo je titulu najboljih na europskim studentskim prvenstvima ovog ljeta. Reprezentacije koje je činilo 138 sportaša i ostalih članova stručnog osoblja natjecale su se u 12 (od ukupno 21) športskih prvenstava i osvojile čak 19 medalja.

Najuspješniji su bili reprezentativci u borilačkim športovima koji su osvojili 13 medalja, četiri zlatne, šest srebrnih i tri brončane. Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je jednu srebrnu i dvije brončane medalje i to u ekipnoj konkurenciji i parovima. Rukometaši na pijesku osvojili su zlatnu medalju, a djevojke su se u istom sportu okitile broncom. Veslači, i to dvojac na pariće, donijeli su srebrnu medalju. Od ostalih rezultata reprezentacija u košarci 3×3 osvojila je četvrto mjesto, a ženska rukometna kao i futsalska peto.

Tako je sveučilište u Zagrebu bilo najbolje na ovim igrama u jubilarnoj, 20. obljetnici postojanja Europske sveučilišne športske organizacije (EUSA-e) u čijoj se organizaciji prvenstva održavaju. Zagrebački studenti će s ovom formom sljedeće godine u Beogradu braniti titulu najboljih na Europskim sveučilišnim igrama koju su stekli 2016. u Zagrebu i Rijeci.