StoryEditor

USUSRET BLAGDANIMA Najstarija udruga Pravnog fakulteta organizira humanitarni koncert

‘Ove godine ćemo priloge donirati djeci u domovima da bi im približili radost Božića‘, istaknula je studentica Maja

Autor:
Global.
27/11/2021 u 16:25 h
<p>Udruga Pravnik u organizaciji humanitarnog koncerta za djecu<br />
<br />
Autor: Unsplash<br />
Datum: 23.11.2021.<br />
Zagreb, Hrvatska</p>
Udruga Pravnik u organizaciji humanitarnog koncerta za djecu Autor: Unsplash Datum: 23.11.2021. Zagreb, HrvatskaUNSPLASH

Udruga Pravnik s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 15. do 22. prosinca organizira humanitarni projekt "Pravnikovo srce". Riječ je o jednom od najvećih humanitarnih projekata u organizaciji udruga s tog fakulteta. Ove godine donirat će priloge djeci u domovima da bi im približili radost Božića, a dobrotvornim koncertom isprobat će nešto novo i nikad viđeno na fakultetu, istaknula je Maja Vukojević, članica udruge Pravnik i studentica Pravnog fakulteta.

Nakon objave u Studentskoj grupi Studentski dom "Stjepan Radić"-"Sava" u kojoj se traže mladi glazbenici i solisti, velik se broj studenata odazvao za priključenje humanitarnom događaju.

"To nas jako veseli i daje nam vjetar u leđa. Svi ti mladi umjetnici koji su nam se javili da nesebično podijele svoj talent sa svima nama i uljepšaju ovaj događaj vraćaju nam vjeru u ljude i njihovu spremnost da stave osmijeh na lice djeci kojoj je to najpotrebnije" ustvrdila je Maja. Potvrdila je i dolazak glazbenika s javne scene koji će prisustvovati dobrotvornom koncertu, ali nije odala imena.

"Pozvala bih sve da nam se priključe da zajedno pokušamo djeci uljepšati ove blagdanske dane i pokazati koliko se može postići kada se udruže svi ljudi dobre volje", kazala je Maja i dodala da svake godine skupljaju dobrotvorne priloge i razne potrepštine te ih doniraju nekoj udruzi.

Udruga Pravnik je najstarija udruga na Pravnom fakultetu koja djeluje od 1967. godine. Sastoji se od skupine entuzijastičnih studenata prava koji smatraju da se ne smije vrijeme posvetiti samo fakultetskim obvezama, već i radu u udruzi.

"Udruga iza sebe ima brojne projekte i inicijative, a najznačajniji im je časopis Pravnik, odnosno jedini časopis za pravna i društvena pitanja u kojem se objavljuju najkvalitetniji studentski radovi", objasnila je Maja i dodala da su ti radovi nerijetko nagrađeni i Rektorovom ili Dekanovom nagradom.

Napomenula je da se unutar udruge Pravnik promiče timski rad, prijateljska suradnja i razvoj kvalitetnih ideja kroz formalne sastanke i neformalna druženja svih članova.

20. travanj 2024 04:15