Svi zaljubljenici u kretanje ovoga ljeta mogu početi intenzivnije trenirati jer će ih uoči jeseni dočekati još jedno izdanje Cestovne atletske utrka Kutina-Voloder, koja će se održati 15. rujna u okviru Voloderske jeseni. Uz Global koji je medijski pokrovitelj ove utrke svi studenti ostvaruju 30 posto popusta na startninu, a nagradni fond utrke iznosi 7000 kuna.

Organizator Udruga VINKO Kutina predvidio je početak 19. Međunarodne utrke Kutina – Voloder, memorijal Franjo Mihalić–Jura, za nedjelju u 10 sati. Dužina staze bit će 15 kilometara, većinom ravne do umjereno valovite, sa startom na glavnom kutinskom trgu, a ciljem u Voloderu.

Svi se moraju pojaviti u ranijim jutarnjim satima na podizanju startnih brojeva u Voloderu kod crkve sv. Antuna, odakle će svi sudionici biti prevezeni autobusima na start u Kutinu. Limit utrke je 2:15 sata. U cilju sve trkače čeka sudionička medalja s likom legende svjetske atletike Franje Mihalića.

Novčane nagrade raspodijelit će se po prvih troje žena i muškaraca u ukupnom poretku te u poretku domaćih trkača. Najboljih troje pojedinačno i ekipno, najmlađi i najstariji sudionik te heroj i heroina utrke, kao i najbolji po dobnim kategorijama bit će nagrađeni, bilo peharima, bilo medaljama.

Startnina je do 15. kolovoza 100 kuna, a s kasnijim prijavama iznos raste za 20 kuna. Kasne prijave traju do 10. rujna, a na dan utrke prijava na utrku i uplata nisu moguće.

Sve informacije o utrci i prijavama te popis prijavljenih, mogu se pronaći na službenoj stranici utrke, a prijave se obavljaju na stranici utrka.com.

Global je medijski pokrovitelj utrke.