Foto: Pixabay

Nanobit, tvrtka koju su prije 12 godina u Zagrebu osnovali Alan Sumina i Zoran Vučinić, postaje dio svjetski poznate švedske Stillfront grupe koja se bavi free-to-play igrama, objavili su iz zagrebačke tvrtke.

Stillfront će najprije kupiti 78 posto udjela za 100 milijuna američkih dolara, a dvije godine poslije i ostatak udjela u Nanobitu. Ukupan iznos koji će Stillfront platiti na kraju transakcije iznosit će do 148 milijuna dolara (gotovo milijardu kuna), rekli su iz Nanobita. Sjedište tvrtke, kako pojašnjavaju, neće se mijenjati.

“Jednom od najvećih investicija u povijesti hrvatske ICT industrije, Zagreb je stavljen na svjetsku kartu gaming scene”, kazali su. Nadodaju i da je ovo samo “dodatni zamah” da bi se tvrtka razvijala i nastavila rasti.

“Sve one kvalitete koje njegujemo interno – poduzetnički duh, samostalnost i inovativnost – vidjeli smo upravo u vodstvu Stillfront grupe”, poručili su Sumina i Vučinić.

CEO Stillfronta, Jörgen Larsson, također je zadovoljan ovim potezom te je izjavio da se raduje podizanju tvrtke na višu razinu i povećanju dosega publike.

Nanobit je prepoznat u više od 150 zemalja svijeta, a njiove igre ukupno su preuzete više od 145 milijuna puta. Najpopularnije su My Story, Hollywood Story i Tabou Stories.