Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa nije štedjela nikog, pa tako ni Djeda Mraza, stoga je jedna tvrtka za organizaciju dječjih događaja odlučila fizičke posjete Djedu Mrazu prebaciti u virtualni svijet, prenosi BBC. Omiljeni bjelobradi djedica u crvenom odijelu komunicirat će s obiteljima videopozivom, a moći će se rezervirati trening za sobove, virtualna vožnja saonicama ili potraga za blagom u vilenjačkom duhu.

Zoom s Djedicom

Helen Nurse, voditeljica zabavljačke agencije Wonder Adventures, objašnjava za BBC da su dobro postupili zbog prebacivanja božićnih događaja u virtualni svijet.

“Ne morate čekati u redu, možete biti u udobnosti vlastitog doma uz vruću čokoladu”, kaže Nurse te dodaje da će sve biti sigurno i personalizirano.

Britanski glumac James Bartlett, nakon gubitka posla za vrijeme pandemije, uvidio je prazninu na tržištu nezaposlenih Djeda Mrazova te je osnovao tvrtku koja se bavi prodajom Zoom poziva s Djedicom, Gospođom Mraz i vilenjacima. Otkad je došla vijest o ponovnom lockdownu, porast broja rezervacija je vrtoglavo skočio.

“Gotovo se 400 ljudi prijavilo za glumačke uloge i još nam nedostaje Djeda Mrazova”, rekao je Bartlett za BBC i zagarantirao jedinstveno iskustvo za djecu. Virtualne posjete Djeda Mrazu omogućuju roditeljima da u potpunosti personaliziraju susret pomoću davanja podataka Djedici poput imena kućnih ljubimaca, omiljenih boja i poklona.

I Hrvatska priprema slavlje

U Hrvatskoj zasad nema naznaka za virtualne posjete Djeda Mrazu, no moći će se uživati u Adventu u Zagrebu na malo drukčiji način. Na stranici manifestacije još nema detaljnih informacija, ali zasad je poznato da adventskih štandova po centru neće biti u velikom broju kao prethodnih godina. Pokušat će se rasteretiti centar grada tako da će štandovi biti postavljeni na glavnom trgu, ali ne i na okolnim ulicama. Štandovi će se sigurno smjestiti i na Zrinjevcu, Strossmayerovom trgu i Tomislavcu, prenosi Journal.hr.

“Mjera se treba pridržavati, a radi sprječavanja zaraze koronavirusom, bit će kulturnih događanja u kulturnim institucijama, ugostitelji će raditi, a sedam ili osam štandova imat će samo obrtnici na kraju Duge ulice na Trgu bana Josipa Jelačića”, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić u razgovoru za Radio Sljeme.