Foto: Matko Stankovic

Hrvatska agencija Human odnijela je dvostruku pobjedu na međunarodnoj dodjeli nagrada Webby Awards za internetska postignuća u 2019. godini. U najstrožoj web kategoriji Hrvatski Human pomeo je konkurenciju i osvojio glavnu nagradu žirija, ali i nagradu publike.

Jaku konkurenciju činili su, između ostalih, Google i Samsung, ali Human je pokazao da za pobjedu nije presudno veliko ime već kreativna ideja i kvalitetna izvedba. Agencija Human već dugi niz godina donosi inovativna rješenja na području web stranica i mobilnih aplikacija, a ova nagrada dodatna je potvrda kvalitete njihovog rada.

“Od trenutka kada smo pokrenuli novi web dobivamo pozitivne komentare, ali primiti toliko veliko međunarodno priznanje uvijek je šlag na torti”, rekao je Vanja Bertalan, CEO agencije Human, u službenom priopćenju povodom pobjede na natjecanju Webby Awards.

Foto: PR

Na ovogodišnje natjecanje bilo prijavljeno više od 13.000 radova iz 70 zemalja svijeta, a među finalistima u različitim kategorijama našla su se velika imena, kao što su HBO, NASA, Saturday Night Life, Google i mnogi drugi. Da je riječ o iznimno velikoj i važnoj nagradi svjesni su u agenciji Human.

“Dodatna potvrda da smo odradili pravi posao je kada pogledamo konkurenciju i kojim resursima oni raspolažu, a na kraju nagrada odlazi kod nas”, istaknuo je Bertalan.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije ovogodišnja dodjela nagrada održana je online. Među ovogodišnjim pobjednicama, uz Hrvatski Human nalaze se i Nike, Spotify, National Geographic, Washington Post, HBO i Condé Nast, a pobjednici nagrađeni za svoje prošlogodišnje digitalne aktivnosti su Tom Hanks, Jimmy Fallon, Celine Dion, Lil Nas X, Greta Thunberg i mnogi drugi.