StoryEditor

WTA LJESTVICA Hrvatske tenisačice napravile odličan napredak

Na prvom mjestu ljestvice nalazi se Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Tunižanka Ons Jabeur

13/02/2023 u 20:09 h
14781
PEXELS

Tenisačica Petra Martić napredovala je za četiri pozicije na najnovijoj ljestvici Ženske teniske asocijacije i time zauzela 30. mjesto, stoji na službenoj stranici Woman's tenis association. Na vrhu ljestvice nalazi se Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Tunižanka Ons Jabeur.

Napredak na najnovijoj listi, Martić najviše duguje odlično odigranom WTA turniru koji se održao u Linzu. Hrvatska tenisačica stigla je do finala, u kojemu je nažalost izgubila od uvjerljivo bolje Ruskinje Anastasije Potapove (3-6, 1-6), prenose Sportske novosti. Prije finala, Martić je bila na 34. poziciji, a napredovanjem na ljestvici ponavlja uspjeh iz lipnja 2021.godine. Rezultat života hrvatska tenisačica ostvarila je 2020. godine kad se popela na 14. mjesto rang liste najboljih tenisačica.

Osim Martić, sjajan napredak od čak 21 mjesta napravila je Tara Wurth. Treba istaknuti i Donnu Vekić koja se trenutno nalazi na 32. poziciji, dok je Petra Marčinko napredovala za dva mjesta te je trenutno 177. tenisačica svijeta. Ana Konjuh imala je mali pad u odnosu na prošlotjednu rang listu te se trenutno nalazi na 145. poziciji.

Na prvom mjestu ljestvice nalazi se Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Tunižanka Ons Jabeur. Ženska teniska asocijacija svakog ponedjeljka objavljuje ažurirani poredak tenisačica koji ovisi o nastupima prethodnog tjedna.

Vezani članci
05. svibanj 2024 02:21