Foto: AIESEC

Unatoč okolnostima uzrokovanim globalnom pandemijom koronavirusa, jedna od najvećih organizacija mladih u Hrvatskoj, AIESEC, odlučila je i ove godine organizirati Youth Speak Forum.

Ovogodišnje izdanje cjelodnevne konferencije za mlade održat će se 30. listopada u dvorani Hotela Dubrovnik, a organizatori najavljuju pet predavanja, dvije radionice te okrugli stol. Osigurana je i pauza za ručak, a kraj je predviđen za razmjenu iskustava i druženje. Tijekom konferencije poštovat će se mjere zaštite i socijalnog distanciranja, poručuju iz AIESEC-a.

Kao najvažnija godišnja AIESEC-ova konferencija, Youth Speak Forum okuplja mlade te predstavnike korporativnog i javnog sektora da bi zajedno stvorili međugeneracijski prostor za rad na kritičnim pitanjima današnjice u Hrvatskoj i globalno. Tako istovremeno rade i na Ciljevima održivog razvoja koje su postavili Ujedinjeni narodi. Ove godine naglasak je na osmom i 12. cilju održivog razvoja, a oni obuhvaćaju odgovornu potrošnju i ekonomski razvoj, izuzetno relevantne teme u doba rekordnog pada ekonomske aktivnosti uslijed pandemije, ističu iz Organizacije.

U AIESEC-u tvrde da je svaki Forum organiziran da bi inspirirao delegate kroz iskustveno učenje, radionice i aktivno sudjelovanje u predavanjima, a krajnji cilj im je usmjeriti mlade na promjenu načina razmišljanja i poticanje inovacija.

Ističu i da je poduzimanje akcije najvažnija vrijednosti konferencije, a povezivanje resursa i mreže s projektima omogućuje stvaran utjecaj na okolinu.