StoryEditor

ZABAVA NA KAMPUSU Studenti za studente nakon pet godina organizirali Kampusijadu

Ovaj zabavno-sportski događaj održat će se od 1. do 3. lipnja

Autor:
Global.
31/05/2022 u 18:56 h
<p>Kampusijada, studentski događaj</p>
Kampusijada, studentski događajKAMPUSIJADA

Najveći zabavno-sportski studentski događaj Kampusijada, nakon pet godina stanke, održat će se na prostorima kampusa Borongaj od 1. do 3. lipnja. Studentski život vraća se na staro pa su ovogodišnji program organizirali studenti Fakulteta hrvatskih studija, Fakulteta prometnih znanosti te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

"Studenti su se pokrenuli iz cilja ponovnog pokretanja studentskih druženja i studentskih aktivnosti pa time i zabilježiti kraj akademske godine ovakvim događajem koji obuhvaća čitavo sveučilište", rekla je studentica Fakulteta hrvatskih studija i organizatorica Lucija Šiško.

Osim sportskih aktivnosti poput odbojke, nogometa, šaha i drugog, održat će se i kviz općeg znanja, beerpong te kartaški turniri. Prva tri osvojena mjesta u sportskim i intelektualnim aktivnostima bit će nagrađeni, ali organizatori ne žele još otkriti kako. Organizatori su zadovoljni dosadašnjim odazivom, a ističu da su studenti najviše zainteresirani za beerpong i kartaški turnir iz bele.

Zabavni program uključuje koncert 2. lipnja i after-party u klubu Roko. Međutim, zabavni program odvijat će se tijekom cijele Kampusijade te nije nužno sudjelovati u sportskim i drugim aktivnostima da bi prisustvovali događaju.

"Ljudi se vesele što se opet ovo događa i općenito imaju priliku ‘kružiti‘ po studentskim događajima jer nismo imali priliku zadnje tri godine. Studentima je ovo super način obilježavanja kraja akademske godine", izjavila je Lucija.

Financijsku potporu dobili su od Studentskog centra u Zagrebu, a pronašli su i nekoliko sponzora. Fakulteti s kojih dolaze organizatori pomogli su financijski i oko infrastrukture vanjskog dijela Kampusijade.

"Budući da nitko od nas nije još imao prilike sudjelovati na Kampusijadi, a kamoli organizirati jednu, očekujemo da će se osjetiti taj ‘studenti za studente‘ osjećaj. Nadam se da će se sada nakon pandemije neki studenti imati priliku upoznati ili bolje upoznati, da budu društveni i svima nam bude zabavno", kazala je Lucija.

19. travanj 2024 18:56