Foto: BUS

Više od 25 izlagača iz Hrvatske i osam zemalja Europe i Sjeverne Amerike predstavili su svoje programe stipendiranja i studijske programe na prvom Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, održanom 16. svibnja u klubu Arsenal. To je ujedno i prvi takav sajam u Dalmaciji, a organizirali su ga Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar.

Posjetitelji su na sajmu mogli pronaći informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu, a popratni je program sadržavao radionice na temu financijskih potpora za studij, povezivanja obrazovanja i tržišta rada te akademske mobilnosti.

Poseban je naglasak stavljen na predstavljanje stručnih studija na hrvatskim visokim učilištima, objašnjavanje njihove posebnosti u odnosu prema sveučilišnim studijima te na predstavljanje programa stručnih praksi u različitim tvrtkama namijenih studentima stručnih studija. Nakon Sajma u Zadru, tradicionalni Sajam stipendija u Zagrebu održat će se 17. listopada.