Foto: Promo

Na konferenciji za medije održanoj u Hrvatskom glazbenom zavodu predstavljen je program 17. Zagreb Film Festivala. Ovaj kultni festival održat će se od 7. do 17. studenog u kinu Tuškanac, Dvorani KIC, Muzeju suvremene umjetnosti, Narodnom sveučilištu Dubrava, Kulturnom centru Travno, Hrvatskom glazbenom zavodu, F22 – Novoj akademijskoj sceni i HUB385.

U glavnom programu gledatelji će moći pogledati nekoliko već nagrađenih filmova – film “Svjetionik” američkog redatelja Roberta Eggersa, “Visoku djevojku” redatelja Kantemira Balagova, koji predstavlja Rusiju u ovogodišnjoj utrci za Oscara, kao i belgijskog kandidata za Oscara, film “Naše majke” redatelja Césara Díaza.

Od ostalih naslova tu su kolumbijski kandidat za Oscara “Monos”, u režiji Alejandra Landesa, film “Negdje lijepo” u režiji Ene Sendijarević, koji je već osvojio Srce Sarajeva, te rumunjsko-srpski film “Ivana Grozna” Ivane Mladenović.

U glavnom programu gledat će se i debitantski film australske autorice Shannon Murphy, “Mliječni zubi”, danski kandidat za Oscara “Kraljica srca” u režiji May el-Toukhy te norveško-švedska sociodrama “Pazi na djecu” Daga Johana Haugeruda. Međunarodni natjecateljski program kratkometražnog filma uključuje 10 naslova među kojima je i film “Posljednja slika o ocu” Stefana Đorđevića nagrađen Srcem Sarajeva u kategoriji kratkometražnog filma.

Posjetitelje ovogodišnjeg ZFF-a očekuje i bogat popratni program, uključujući i Program Industrije, ZFF-ove platforme za edukaciju i umrežavanje profesionalaca.