Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Snažno nevrijeme jučer je zahvatilo zapadnu Hrvatsku, a posebice glavni grad i okolicu. Obilna kiša praćena jakim vjetrom i grmljavinom paralizirala je centar Zagreba koji je u večernjim satima poplavljen.

Dijelovi Ilice kod Britanca, Miramarska te pothodnik na Glavnom kolodvoru najviše su stradali. Prekinut je tramvajski promet Ilicom, od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Vukovarskom i Savskom cestom, kažu iz Zagrebačkog Holdinga, dok su autobusne linije kasnile do pola sata u dolasku na Autobusni kolodvor.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kako prenosi Index, jedan muškarac je zaglavio u autu ispod podvožnjaka u Miramarskoj te su ga morali izvlačiti vatrogasci. Iz tog razloga građane se moli da izbjegavaju vožnju podvožnjacima.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vatrogasci i dežurne službe cijelu noć bili su na terenu te je odrađeno 200 intervencija, piše Večernji. Na terenu su bili i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. Većina intervencija uključivala je ispumpavanje vode iz podruma, obiteljskih kuća, trgovina i kafića. U tijeku je i čišćenje poplavljene Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom, a vatrogasna (193) linija tijekom cijele večeri je bila zauzeta.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL