StoryEditor

‘ZBOGOM VATRENI‘ Dejan Lovren neće više igrati za Hrvatsku

S Vatrenima je odigrao 78 nastupa, ostvario pet pogodaka, a iza sebe ima dvije medalje sa svjetskih prvenstava

24/02/2023 u 09:19 h
14840
FREEPIK

Dejan Lovren odlazi iz hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je Hrvatski nogometni savez. Na svojoj su stranici prenijeli Lovrenovo oproštajno pismo.

"Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, iako i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju", rekao je dugogodišnji stoper reprezentacije. 

Lovren je s Vatrenima odigrao 78 utakmica, ostvario pet pogodaka, a iza sebe ima dvije medalje sa svjetskih prvenstava, srebrnu iz Rusije i brončanu iz Katra. Za reprezentaciju je krenuo igrati listopadu 2009. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Katara, pod vodstvom Slavena Bilića, na riječkoj Kantridi. Prvi pogodak zabio je 2011., a posljednji je put u dresu Vatrenih nastupio u polufinalu svjetske smotre protiv Argentine. 

"Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha te mu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na terenu i izvan njega", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Lovren je s njim proveo zadnjih pet godina reprezentativne karijere, a Dalić je istaknuo da se na njega uvijek mogao osloniti za ohrabrenje i motivaciju u ekipi. 

"Za kraj bih samo htio reći da od sada imate jednog novog navijača. Kao i do sada, ostajemo jedni uz druge, jer je naše zajedništvo od neprocjenjive važnosti za hrvatsku reprezentaciju, ono je naša najveća snaga", zaključio je Lovren u svom pismu.

Vezani članci
01. svibanj 2024 21:14