Foto: Pixabay

Poslijednji ovogodišnji film u DriveInKinu Zagreb prikazat će se u nedjelju, 31. svibnja. Kako stoji na službenoj Facebook stranici DriveInKina Zagreb, danas će se održati projekcija kultnog crtića “Dama i skitnica“, a ovogodišnja sezona auto-kina zatvorit će se sutra projekcijom filma “koji nas uči o jednakosti i poštovanju jedni drugih“, riječ je o filmu “Zelena knjiga: vodič za život”.

“Zelena knjiga: vodič za život” je biografski komično-dramski film koji je 2019. nagrađen Oscarom za najbolji film, Oscarom za najbolju sporednu mušku ulogu te Oscarom za najbolji originalni scenarij.

DriveInKino Zagreb projekt je koji Hrvatska studentska asocijacija već četvrtu godinu za redom održava na poligonu kod “Kockice” u Prisavlju. Svi filmovi su besplatni, a projiciraju se na Airscreen filmskom platnu. Projekcija zvuka dostupna je na FM frekvenciji radio prijamnika u automobilu iz kojeg se i prati film, prenosi zagrebinfo.

Prije svake projekcije dostupni su dodatni sadržaji koji započinju u 19 sati, kao što su igre za ljubavne parove, utrke automobila na play stationu, a u danima kada se prikazuju crtići, prije projekcije održavaju se dječje igre.

Neki od filmova koji su ove godine prikazani su “Čuvari galaksije“, “Zvizdan“, “Izvrnuto obrnuto” i drugi, popis je moguće provjeriti na službenoj Facebook stranici kina.