StoryEditor

ZID NADE ‘Želim ići na studentsku razmjenu‘

U Peruu na zid zapisuju svoje želje koje su im trenutno neostvarive zbog koronavirusa
Autor:
Global.
30/10/2020 u 23:14 h
U glavnom gradu Perua aktivisti su instalirali tzv ”Zid nade” na koji stanovnici ispisuju poruke ohrabrenja i vlastitih želja tijekom pandemije.<br />
U glavnom gradu Perua aktivisti su instalirali tzv ”Zid nade” na koji stanovnici ispisuju poruke ohrabrenja i vlastitih želja tijekom pandemije.
Na ploči dužoj od 20 četvornih metara nazvanoj "Zid nade" stanovnici Peruanskog glavnog grada Lime ispisuju sve potrebe, poruke i želje koje su trenutno neostvarive zbog pandemije koronavirusa. Većina poruka započinje frazom "kada ovo sve završi tada ću", a u nastavku svatko dopisuje svoje planove, prenosi La Prensa Latina Media. "Želim se ponovno igrati sa svojim unucima", "Želim ići u disko", "Želim ići na studentsku razmjenu", neke su od mnogobrojnih poruka kojima su stanovnici Lime ispisali "Zid nade", a većina poruka odnosi se upravo na priželjkivanje ponovnog susreta s bližnjima, grljenje bez straha od zaraze, putovanja, povratak u školu i druženje s prijateljima. Organizatori inicijative potiču postavljanje Zida i u drugim gradovima i zemljama, nakon pozitivnog učinka koji je postignut u Limi. "Zid nade" postavio je Suyi kolektiv, skupina aktivista inspiriranih američkim umjetnikom tajvanskih korijena Chandy Changom. Chang je 2013. godine postavio sličan zid na koji su ljudi ispisivali što bi željeli učiniti prije smrti. "Ovo je pravo vrijeme za promjenu načina razmišljanja, mislimo da je nada zarazna poput virusa", rekao je Alejandro Delgado iz Suyi kolektiva. Peru je jedna od zemalja Južne Amerike koje su najsnažnije pogođene pandemijom koronavirusa te su među prvima uvele lockdown koji je dodatno oslabio ionako krhku ekonomiju zemlje. Došlo je do drastičnog povećanja siromaštva, a zdravstveni sustav pokazao se nespreman na krizu takvih razmjera, izvještava Euronews.
25. travanj 2024 21:01