Foto: Unsplash

Izdavačka kuća Fraktura objavila je knjigu Deset lekcija za svijet poslije pandemije” uglednog novinara i voditelja CNN-a Fareeda Zakarije.

“Knjiga nastala u jeku pandemije, Deset lekcija može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno više od toga”, stoji na internetskoj stranici izdavačke kuće Fraktura.

Na 320 stranica Zakarija opisuje život tijekom pandemije. Važno je istaknuti njegovu upućenost u medicinsku znanost te jednostavan pristup pisanju, korišten da bi šira populacija razumjela knjigu.

Unutar knjige autor upozorava na globalne probleme poput klimatskih promjena, populizma, neizvjesnosti digitalnog razdoblja te sukoba američkog i kineskog tržišta. Unatoč svim nedaćama ove godine, Zakaria smatra da smo kao ljudi spremni za nove životne izazove i da za ljudsku vrstu ima nade. U svojoj desetoj lekciji ističe da su “katkad najveći realisti – idealisti”.

Fareed Rafiq Zakaria rođen je Mumbaiju, u Indiji. Diplomirao je umjetnost 1986. godine na Sveučilištu Yale. Tamo je radio kao predsjednik Političke unije Yale, bio glavni urednik za Yale Political Monthly, član društva Scroll and Key i član Stranke desnice. Radio je kao kolumnist za Newsweek, a za Newsweek international kao urednik. Bio je jedan od članova produkcije serije Vice koja se prikazivala na kanalu HBO. Danas radi kao novinar na kanalu CNN.