Foto: Unsplash

Tvrtka za videokonferencije Zoom bilježi porast prihoda od 326 posto. Točnije, dobit je s 21,7 milijuna dolara skočila na 671,5 milijuna američkih dolara nakon što su se u 2020. godini svi poslovni sastanci te nastava u školama i na fakultetima odvijali na daljinu, piše BBC.

Pretpostavlja se da će i ove godine Zoom postići dobre poslovne rezultate. Iz tvrtke su poručili da u prva tri mjeseca ove godine predviđaju ostvarenje prihoda između 900 i 905 milijuna dolara, a to je osjetno više od onoga što su procijenili analitičari. Rebecca Bezzina, direktorica digitalne agencije R/GA iz Londona, za The Guardian je izjavila da je rast kompanije Zoom bilo zanimljivo analizirati zbog toga što su ljudi unatoč fizičkoj socijalnoj distanci ostali povezani, stoga je aplikacija obilježila razdoblje globalne pandemije. Međutim, skeptična je oko takvog financijskog uspjeha u ovoj godini jer se pandemiji polako, ali sigurno nadzire kraj zbog provođenja programa cijepljenja.

Iz Zooma su za BBC poručili da ne predviđaju isti rast i ove godine, ali njihovo poslovanje i dalje ostaje vrlo jako. Susannah Streeter, analitičarka iz Hargreaves Lansdowna rekla je da budućnost Zooma ovisi o tome kako će se boriti s konkurencijom, s tvrtkama poput Googlea i Microsofta koje su također za potrebe odvijanja sastanaka i nastave na daljinu ponudili korisnicima slične mogućnosti.

Vlasnik tvrtke Eric Yuan rekao je da je tvrtku do odličnog financijskog rezultata dovela snalažljivost i sposobnost cijelog tima tijekom prošle godine, prenosi The Guardian.