StoryEditor

WELCOME SPRING FESTIVAL Slavlje proljeća i druženje uz smijeh, umjetnost i održivost

Program kreće već danas i donosi širok spektar događanja, od interaktivnih radionica do glazbenih nastupa, zainteresirani ga mogu obići sve do 5. svibnja

Autor:
Ivana Špilj
30/04/2024 u 14:24 h
<p>Welcome Spring</p>
Welcome SpringTOMISLAV JUGKALA

Proljeće i toplo vrijeme savršena su kombinacija koja u Zagreb donosi novu sezonu festivala i druženja na otvorenom. Već šestu godinu za redom, tu će sezonu otvoriti Welcome Spring Festival, koji se tradicionalno održava na livadi između ulice Hrvatske bratske zajednice i Vukovarske ulice, točnije kod kluba Route 66.

Program festivala kreće već danas i donosi širok spektar događanja, od interaktivnih radionica do glazbenih nastupa, uz naglasak na umjetnosti, plesu i održivosti, a dio programa i slavlja svi zainteresirani moći će biti sve do 5. svibnja.

"Posjetitelji će imati priliku na otvorenju sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana plesa u dinamičnim plesnim radionicama, a kroz tjedan uživati u izvedbama šarolikih bendova kao što su Klapanx, Neki Novi Klinci Trio i Balaševićeve laganice, Kaira Kela i Commi Balde, energični Terminator i žestoke The Plagijatorse", kažu organizatori.

U utorak će se održati i zabavna Mala Olimpijada Otpada s poznatima, a središnji događaj festivala je Prvomajska fešta koja će se proslaviti uz besplatni domaći grah, a kako bi se smanjio otpad, posjetitelji su pozvani da donesu vlastito posuđe i pribor za jelo. Glazbeni program tog dana vodit će Soulectors kolektiv, Lana G i Pacho te BRONZ.

Osim toga, svi koji posjete festival će se moći dobro nasmijati uz stand-up nastup Marine Orsag, poznate hrvatske komičarke koja slavi 19 godina karijere. Festival će kraju privesti Art Bazzar, koji će pružiti priliku lokalnim umjetnicima da predstave svoja djela posjetiteljima i da svojom kreativnošću potaknu i njihovu maštu.

Na festivalu neće nedostajati ni hrane i pića, postavljeni šank nudi mnoštvo svježih koktela, pive i raznih drugih napitaka, a za gladne oči će se pobrinuti ekipa na Langosh baru gdje će se moći kušati Langoši u svim varijantama.

Vezani članci
17. svibanj 2024 11:07