StoryEditor

SIGURNA POBJEDA Hrvatska slavila protiv Maroka u posljednjoj utakmici prvog kruga natjecanja

Igrač utakmice bio je Luka Cindrić s devet pogodaka

18/01/2023 u 07:19 h
<p>Jonkoping, Svedska - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Maroko</p>
Jonkoping, Svedska - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - MarokoPIXSELL/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u trećem kolu svjetskog prvenstva protiv Maroka 36:24 te se na drugom mjestu u skupini plasirala u daljnju fazu natjecanja. Svoj put nastavit će u četvrtak kada će im suparnik biti jedan od favorita turnira, Danska.

Iako je Maroko u prvom dijelu pružao dobar otpor te u jednom trenutku imao prednost 4:9, Kauboji su se rekuperirali te do kraja prvog poluvremena došli u prednost 15:13. U drugom dijelu Hrvatska je dodala gas, pokazala razliku u kvaliteti dok se Maroko postepeno raspadao i na kraju slavila s 12 razlike te prvi krug završila na drugom mjestu skupine G, odmah iza Egipta. S druge strane, Maroko je završio na posljednjem mjestu u skupini te kao država pretrpio drugi poraz od Hrvatske u mjesec dana nakon što su ih Vatreni pobijedili u borbi za broncu na prošlogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Igrač utakmice bio je maestralni Luka Cindrić koji je postigao devet pogodaka. Marin Jelinić je postigao pet golova, a s tri pogotka su se u strijelce upisali Josip Šarac, Igor Karačić, Luka Šebetić, Ivan Martinović i Filip Glavaš. Na vratima se iskazao Dino Slavić koji je sakupio osam obrana. Kod Marokanaca najefikasniji su bili Rezzouki Reida i Hicham El Hakimy svaki s pet pogodaka.

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u 21. siječnja, protiv Belgije te u 23. siječnja, protiv Bahreina.

Vezani članci
20. svibanj 2024 08:44