StoryEditor

ULTIMATIVE GAMER Kreće nova sezona amaterskog natjecanja Hrvatskog Telekoma u igranju video igara

Show će pratiti uzbudljive igre, a prva epizoda Ultimate Gamera izlazi 21. listopada na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma

Autor:
Promo
01/09/2023 u 06:32 h
<p>Ultimative gamer</p>
Ultimative gamerPR

Na velika vrata vraća se jedini YouTube gaming show u Hrvatskoj, Ultimate Gamer, amatersko natjecanje Hrvatskog Telekoma u igranju video igara. Za spektakularan game show i službeno su otvorene prijave koje traju sve do 15. rujna, a u svojoj drugoj sezoni natjecatelji mogu očekivati još veći nagradni fond, najatraktivnije gaming naslove i brojne druge novosti.

Ultimate Gamer u svom prvom izdanju izazvao je veliki interes među mladima kojima je gejming jedna od dominantnijih aktivnosti u njihovoj svakodnevici. Show je ukupno prikupio 936.000 pregleda, koji su tijekom 19.000 pogledanih sati uživali u kombinaciji zabave, napetih natjecanja i edukacije o odgovornom gejmanju.

Šest tjedana, 14 natjecatelja, 5000 eura

Ove godine čak 14 natjecatelja borit će se za naslov prvaka kroz šest tjedana showa, odnosno šest epizoda. Najbolji od njih imat će priliku osvojiti značajnu nagradu, 5000 eura vrijedan poklon bon u Sancta Domenici. Prijaviti se mogu osobe starije od 14 godina koje će nakon selekcije biti podijeljene u dva natjecateljska tima.

Show će pratiti uzbudljive igre, a prva epizoda Ultimate Gamera izlazi 21. listopada na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.

Sastavni dio showa i dalje je osvještavanje i educiranje o predrasudama u gejmingu. Istraživanje o navikama mladih u gejmingu, koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp pokazalo je kako su video igre neizostavni dio života mladih, 97 posto mladih u Hrvatskoj između 12 i 25 godina igraju video igre na računalu, tabletu ili mobitelu, polovica ih igranje prakticira svakodnevno, a 40 posto njih se ponekad toliko uživi u igranje da na nekoliko sati zaborave jesti ili piti.

Sve će ‘začiniti‘ poznati gejmeri i gejmerice

„Hrvatski Telekom ponovno je u potrazi za najboljim amaterskim mladim gejmerom u Hrvatskoj. Premijerna sezona nadmašila je naša očekivanja, od pregleda samih epizoda do reakcija kojih smo dobili direktno od samih natjecatelja. Uvjereni smo kako će show i ovoga puta privući interes jer se Ultimate Gamer vraća jači nego ikad. Želimo ponovno pričati o odgovornom ponašanju u digitalnom svijetu i ukazati na pozitivne učinke video igara koje pomažu u razvoju vještina potrebnih za digitalno doba“, izjavila je je Tihana Sedlar Krauz, Social Media & esports project lead u Hrvatskom Telekomu.

Vrlo bitan element showa su poznate gejmerice i gejmeri Marko KC i Aryssa s dugogodišnjim iskustvom u gejming svijetu koji će biti hostovi Ultimate Gamera i paziti da motivacija u njihovim timovima uvijek bude na razini zadataka. Natjecanje će, pak, voditi dobro poznati dvojac Majalski Tapir i Tetka. Popularni streameri svojim humorom i zabavnim komentarima zasigurno će začiniti atmosferu najuzbudljivijeg gaming showa u Hrvatskoj. Pobjeda će naposljetku pripasti najspremnijima i najsnalažljivijima.

Vezani članci
27. travanj 2024 06:41