StoryEditor

VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Gotovo svi studenti imaju posao nakon završetka obrazovanja

‘Ovo je definitivno poligon za razvoj novih mladih kadrova‘, kazao je gradonačelnik Dario Hrebak

15/03/2023 u 19:46 h
15278
DAMIR SPEHAR/PIXSELL

Zahvaljujući STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) programima, nevjerojatnih 97 posto studenata Veleučilišta u Bjelovaru (VUB) pronađe posao u roku od tri mjeseca nakon što diplomiraju. Da bi se dodatno povećala kvaliteta obrazovanja, ovaj semestar VUB je opskrbljen s 31 novim računalom i novim medicinskim lutkama, piše Hina. 

Tim povodom Veleučilište je posjetio i gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak. Istaknuo je da se bjelovarsko gospodarstvo ne može razvijati u željenom smjeru ako nema znanja i mjesta gdje se to znanje može dobiti, a VUB je po njemu pravo okruženje da se to ostvari.

"Veleučilište u Bjelovaru definitivno je poligon za razvoj novih mladih kadrova. Imamo i Studentski dom čija bi cjelovita obnova mogla krenuti već ove godine", istaknuo je Hrebak i dodao da će sljedeća godina biti godina koja će značiti novi napredak.

Na Veleučilištu u Bjelovaru izvode se tri studija, a riječ je Mehatronici, Sestrinstvu i Računarstvu. Trenutno studira 749 studenata, a do sada je njih 1188 dobilo diplomu.

"Na početku smo se odlučili za STEM programe koji imaju vrlo visoku zapošljivost, odnosno 97 posto naših studenata se zaposli u roku od tri mjeseca od završetka studija", istaknula je dekanica bjelovarskog Veleučilišta Zrinka Puharić.

Da ova ulaganja nisu bezazlena, potvrdili su i studenti koji su zadovoljni kvalitetom nastave na VUB-u. Jedan od njih je student Sestrinstva Noa Vujčić koji je istaknuo da uz dobar rad imaju kvalitetne profesore i dobre mogućnosti za praksu.

"Moj otac se bavio strukom, a moj mlađi brat trenutno pohađa Medicinsku školu pa sam želio nastaviti liniju. Imamo zaista kvalitetne i dobre profesore, kvalitetnu metodu rada i predavanja te odličan praktikum, a volio bih ostati raditi u Bjelovaru nakon završetka studija", rekao je student za Bjelovar LIVE.

Vezani članci
13. svibanj 2024 00:53