StoryEditor

PRINCEZA DIANA Modna ikona i vječna inspiracija

Na listi modnih kuća kojima se Diana redovito vraćala i ostala vjerna nalaze se vodeća imena svjetske modne scene - Versace, Dior, Chanel i drugi
Autor:
Global.
28/11/2020 u 11:52 h
Princezina kruna<br />
Princezina kruna
Modni izričaj princeze Diane ostaje jedan od najprepoznatljivijih i najoriginalnijih. Više od 20 godina nakon njezine smrti brojni modni dizajneri i stručnjaci hvale njezine modne odabire i u njoj pronalaze inspiraciju za svoje kolekcije. Dianine kombinacije uvijek su pričale priču, svakim modnim odabirom htjela je poslati poruku i nije se ustručavala prekršiti kraljevski modni protokol da bi bila u korak s vremenom i time postala pristupačnija narodu. Ostavljala je bez daha casual stilom i glamuroznim večernjim haljinama napravljenim samo za nju, a svojom je modnom hrabrošću zaslužila biti modna ikona. Svestranost u modnim odabirima oduševljava mnoge i danas, zato nije rijetkost vidjeti neke od njezinih najdražih modnih komada na djevojkama i ženama diljem svijeta.

Kombinacije koje se pamte

Na listi modnih kuća kojima se Diana redovito vraćala i ostala vjerna nalaze se vodeća imena svjetske modne scene kao što su Catharine Walker, Christina Stambolian, Versace, Bruce Oldfield, Dior, Bellville Sassoon, Emanuel, Ferragamo, Chanel i drugi, piše Marie Claire. Iz svakodnevnih kombinacija uskakala je u one sofisticirane i dostojne princeze. Kompleti nježnih boja u kombinaciji s decentnim nakitom ili ukrasom za kosu look su koji nije teško kopirati.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli ELEGANT & FEMININE FASHION (@feminine_vibe)

Vjerojatno jedan od najpoznatijih casual odabira princeze Diane su biciklističke hlačice. Nosila ih je uz sportske majice, tenisice i dizajnerske torbe, a upravo su one ove sezone bile vrlo popularne i to u kombinaciji s predimenzioniranim sakoom, još jednim odjevnim predmetom koji uvijek podsjeća na Dianu.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli Caroline Blomst (@carolineblomst)

Zima je nezamisliva bez toplih kaputa, a Diana je uvijek odabirala one koji su privlačili pozornost. Onaj tko poznaje Dianin modni izričaj primijetit će da se ona nije bojala spajati na oko nespojive boje. Zadnjih godina vrlo je popularna kombinacija crvene i ružičaste, a kombinacija crvene i ljubičaste boje nešto je odvažnija, ali uvijek oduševljava.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli Laetitia Nimah Blume (@missmondo)

Bezvremenska inspiracija

Dianina modna priča ostala je duboko urezana u modni svijet. Dizajneri se uvijek vraćaju njezinim odabirima i uvijek ih izdvajaju kao izvanredne. Diana je svakako unijela svježinu u hladnu i suzdržanu kraljevsku modu pa ne čudi što danas Kate Middleton, vojvotkinju od Cambridgea, viđamo u kombinacijama inspiriranim Dianinim.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli The Royal Stepsister (@theroyalstepsister)

Nikad nije prestala biti inspiracija modnim dizajnerima. Tako je modna kuća Dior kao posvetu Diani kreirala torbicu Lady Dior. Diana je, naime, bila obožavateljica upravo takvog modela Diorove torbice, a danas je dostupna u različitim bojama i dimenzijama.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli SHOP DE CRU (@shopdecru)

Također, modna marka Rowing Blazers kreira identične pulovere koje je popularizirala Diana, a među kojima je najpoznatiji crveni pulover s bijelim ovčicama. Da je Diana neupitno ostavila traga na modni svijet svjedoči izložba njezinih haljina koja je postavljena u palači Kensington 2018. godine.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Objavu dijeli Rowing Blazers (@rowingblazers)

24. travanj 2024 11:06