StoryEditor

PRAĆENJE SVJETSKOG PRVENSTVA Skupi ekipu kod kuće i navijaj za Hrvatsku

Donosimo vam vodič kako gledati utakmice kod kuće s ekipom

22/11/2022 u 18:00 h
14321
PEXELS

Uskoro počinje festival najbitnije sporedne stvari na svijetu – Svjetsko prvenstvo u nogometu. Početak ove manifestacije potencijalno znači sve češće izbivanje s posla, škole ili fakulteta i traženje savršenog mjesta za praćenje utakmice. Mnogi će ljudi odmah pohrliti u najbliži kvartovski kafić ili na gradski trg, a neki će skupiti ekipu te utakmice gledati kod kuće. Ako ste taj posljednji tip, saznajte što vam je sve potrebno da doživljaj navijanja Hrvatsku kod kuće učinite što boljim.

Osigurajte hranu i tekuća pitanja

Je li uopće moguće gledati utakmicu bez da kraj sebe imate odgovarajuću količinu hrane i pića? Ako želite klasičnu varijantu, dovoljno je nabaviti čips, kokice ili neke orašaste plodove kao zdraviju opciju, a u slučaju da se želite dobro najesti tijekom gledanja, složite si bogatu platu, narežite špeka i neka sve to poprati domaći topli kruh iz obližnje pekare.

Iako je najčešće piće koje se spominje u kontekstu utakmica pivo, ne morate se limitirati samo na to. Za podmazivanje glasnica možete se poslužiti "tekućom medicinom" okusa šljive, komovice ili pak kruške, a za one koji ne piju alkohol nabavite poneku litru kole i voćnog soka te se naoružajte vodom da bi svi mogli utažiti žeđ i osvježiti grlo nakon glasnog navijanja i urlika sreće kada Vatreni zabiju gol.

Nabavite dovoljno velik televizor

Iako ne živimo u vrijeme tranzistora, jako je bitno da mjesto praćenja ima dovoljno velik televizor na kojem će se gledati utakmica. Uvijek gledajte da utakmicu pratite kod osobe koja ima najveći televizor, a ako to nije moguće, postoje alternativna rješenja, poput projektora kojeg možete uperiti prema zidu.

Ako ste u financijskoj mogućnosti, imajte na umu da su uoči prvenstva televizori redovito na akcijskim cijenama u raznim robnim kućama i dućanima elektroničke opreme. Uvijek postoji mogućnost kupovine na rate, a znajući da predstoji ovako bitno natjecanje, neće vam biti žao potrošiti niti jedne lipe za najbolji ugođaj.

Navijački rekviziti su neizostavni

Kada kupujete hranu i piće, obavezno svratite do dijela gdje se prodaju navijački rekviziti i nabavite si kockasti šal i navijačku trubu da biste bili najglasniji i najvatreniji navijač. Također možete kupiti crvenu i bijelu boju za lice te si naslikati kockice na licu da bi ste izgledali uklopljeno u hrvatski navijački ambijent.

Dresove možete nabaviti na raznim stranicama na internetu ili na lokalnim tržnicama te izaberite hoćete li klasičnu crveno-bijelu varijantu ili gostujuću plavu. Ako niste tip od dresova, u svakom dućanu u ovo doba naći ćete kockastu majicu koja će savršeno poslužiti.

Kada skupite sve to, možete samo glasno izustiti: Ajmo Vatreni!

Autoro ovog članka, kao i redakcija Globala, ne promiču konzumaciju alkohola.

Vezani članci
19. travanj 2024 11:15