Foto: Antonija Grbavac / GLOBAL

U studentskom naselju “Stjepan Radić” u održana je dodjela nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su dobili priznanja u nekoliko kategorija, a zagrebačko Sveučilište proglašeno je “najsportskijim” sveučilištem u Europi u konkurenciji od 600 europskih učilišta. Budući da se zbog pandemije dodjela nagrada nije mogla održati prošle godine, krajem tjedna dodijeljene su nagrade za dvije akademske godine

Titulu najbolje ekipe za akademsku godinu 2019./2020. odnijela je sveučilišna reprezentacija u odbojci na pijesku dok je za najbolju momčad proglašena sveučilišna reprezentacija u košarci. Iste nagrade za akademsku godinu 2020./2021. dodijeljene su odbojkaškoj reprezentaciji i sveučilišnoj malonogometnoj reprezentaciji.

Najboljim sportašicama Sveučilišta u Zagrebu proglašene su studentica Ekonomskog fakulteta Gabrijela Gaiser (ak. god. 2019./2020) i studentica Kineziološkog fakulteta Josipa Bebek (ak. god. 2020./2021.), dok su najboljim sportašima imenovani student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Ante Žužul (ak. god. 2019./2020.) i student Kineziološkog fakulteta Matija Lukić (ak. god. 2020./2021.).

U utrci za najbolje sportsko visoko učilište u Gradu Zagrebu prijelazni pehar u ženskoj konkurenciji dodijeljen je Kineziološkom fakultetu dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio Fakultet elektrotehnike i računarstva. Titula najboljeg sportskog visokog učilišta pripala je Kineziološkom fakultetu, branitelju naslova ukupnog pobjednika.