StoryEditor

POČELE PRIJAVE Stiže druga sezona HT-ovog regionalnog eSports natjecanja

Prijave traju od 25. do 30. travnja, a streamovi kreću 15. svibnja

Autor:
Global
28/04/2023 u 07:40 h
<p>eSports HT</p>
eSports HTPR

Počele su prijave za drugo izdanje Telekom eSports Championship S02, regionalnog natjecanja u gamingu koje je prošle godine pokrenuo Hrvatski Telekom. Ove godine novost je da, osim igrača iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, u natjecanju mogu sudjelovati i igrači izvan regije, odnosno iz drugih država unutar Europske unije, Velike Britanije i Švicarske. Prijave traju do 30. travnja, a natjecatelji će se moći natjecati u igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

Tko kaže da se mladi sve manje druže?

Cilj ovog natjecanja u čijoj su organizaciji, uz Hrvatski Telekom, također Makedonski i Crnogorski Telekom, nije isključivo igranje videoigara, već povezivanje mladih širom Europe i svijeta, bez obzira na kulturološke razlike, iz kojih zemalja dolaze, koji jezik pričaju… Ovo natjecanje pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji potaknuti zajedništvo ljudi koji dijele iste interese, stvoriti zajednicu koju odlikuje međusobno razumijevanje i podrška.

Unatoč uvriježenom mišljenju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija, Hrvatski Telekom kroz ovo natjecanje nastoji razbiti predrasude i pokazati da eSports povezuje ljude, potiče izgradnju vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među sudionicima koji jedni drugima nisu isključivo protivnici.

U prošlogodišnjem višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 €, kao što će biti i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffse natjecat će se protiv najboljih CS:GO timova u regiji, a to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Natjecanje počinje 15. svibnja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. lipnja.

E-sports nije igra već community

"Prošlogodišnji turnir već je pokazao kako eSports nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. Natjecatelji, ali i brojni gledatelji naučili su puno, a nama je bilo neprocjenjivo vidjeti prijateljstva koja se sklapaju i podrška koja se stvara unatoč natjecateljskom duhu. Osim toga, vrijednost našeg projekta prepoznata je i od strane struke pa smo završili u finalu MIXX 2023. Ove godine nastojat ćemo pružiti još više zanimljivog i edukativnog sadržaja našim natjecateljima.", rekla je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Turnir će pratiti vodeći regionalni influenceri Malajski Tapir, MarkoKC, Lobanjica, Idžo, Aryssa641 i Crni Ante koji će kroz svoj sadržaj pričati i o jednakosti, borbi protiv govora mržnje te brizi o sebi.

Na turnir se možete prijaviti na stranici esports.telekom.com, a sve detalje o turniru pratite na telekom.esports Instagramu i Facebooku.

Vezani članci
25. srpanj 2024 16:16