StoryEditor

OSMINA FINALA Dortmund bolji od Chelseaja, Benfica pobijedila u Belgiji

Kovačić je bio u sastavu, ali nije nastupio u susretu

15/02/2023 u 20:00 h
14806
UNSPLASH

Nakon PSG-a, Bayerna, Milana i Tottenhama svoj put prema finalu Lige prvaka u eliminacijskoj fazi započeli su i Borussija Dortmund i Chelsea te Club Brugge i Benfica. Iako je Chelsea potrošio 365 milijuna eura na pojačanja, minimalnim porazom od Borussije Dortmund vraćaju se u London, dok je Benfica u drugom susretu rezultatom 2:0 pobijedila protiv belgijskog Club Bruggea. Hrvatski predstavnici, Mateo Kovačić (Chelsea) i Petar Musa (Benfica) nisu upisali nastupe za svoje momčadi.

Na utakmici Borussije Dortmund i Chelseja, nije bilo puno pogodaka. nakon što je pretrčao polovicu terenaKarim Adeyemi postigao je u 63. minuti jedini pogodak na ovom susretu. Da nije bilo vratara Gregora Kobela i čak sedam njegovih intervencija, Borussija bi upisala poraz, a utakmica bi bila bogata pogocima, prenosi Sporting News. Nakon pogotka Adeyemija, smirio se tempo, ali Chelsea nije posustajao i prijetio je vratima Kobela, no rezultat se na kraju nije promijenio.

U drugoj utakmici, Benfica je slavila u Belgiji kod Club Bruggea rezultatom 2:0. Za Benficu su pogotke postigli Joao Mario iz jedanaesterca u 51. minuti te David Neres pred kraj susreta u 88. minuti. Drugim pogotkom su vrlo moguće i portugalski nogometaši osigurali si plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Uzvrati ovih susreta na rasporedu su 7. ožujka u Londonu te u Lisabonu.

Vezani članci
20. travanj 2024 16:13