StoryEditor

POLICIJA NA GEODETSKOM Istražuje se kupnja luksuznih automobila i jahte

‘Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, plovilu od devet metara‘, rekao je dekan Almin Đapo za RTL

28/04/2023 u 07:48 h
10989
PEXELS

Policijski službenici PU zagrebačke ušli su u srijedu Upravu zagrebačkog Geodetskog fakulteta na privremenoj lokaciji u Savskoj ulici. Kako piše Telegram, policija je pregledavala dokumentaciju preko koje je Geodetski fakultet kupio luksuzne automobile i jahtu. Iz MUP-a su kazali da ne mogu niti potvrditi niti demantirati policijsko postupanje.

Fakultet je 2021. godine, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, nabavio jahtu Mirakul 30 za pola milijuna kuna. Ona im je, kako kažu, nužna za istraživanja. Međutim, proizvođač tu jahtu reklamira kao jednu od najboljih u klasi plovila za višednevna obiteljska krstarenja, sport i rekreaciju.

“Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, plovilu od devet metara. Brod ima devet metara, na njega stavljate tri milijuna kuna vrijednu opremu za istraživanje. To je skupocjena oprema koja je nabavljena kroz EU projekt da bi se provodila specifična istraživanja", rekao je dekan Almin Đapo za RTL. Objasnio je  i da brod mora biti u vlasništvu fakulteta kada završi projekt još pet godina.

Dekan je RTL-u objasnio i da se ne boji istrage te da su papiri u vezi kupnje čisti. Geodetski fakultet je, osim jahte, iz Europskog fonda 2020. godine nabavio i Fordov pick-up model Ranger koji privatno vozi stručni suradnik fakulteta Robert Rodbinić. Uz Ranger, kupljen je Land Rover Discovery Sport za istraživanje potresa i poplava.

Naime, Land Rover privatno vozi profesor Boško Pribičević s fakultetske Katedre za hidrografiju. Dekan Đapo zaključio je da profesor automobil vozi u svoju garažu jer trenutno na zamjenskoj lokaciji Fakultet nema parking te ga je profesor maknuo da nije izložen na cesti. 

30. travanj 2024 21:56