StoryEditor

SEVILLA-DINAMO Španjolci slavili u prvoj utakmici playoffa za osminu finala Europske lige

‘Modri‘ u uzvratu moraju loviti dva pogotka zaostatka

Autor:
Global.
18/02/2022 u 20:49 h
<p>nogometna lopta smjestena izmedu dvaju suparnickih igraca<br />
15.1.2022.<br />
FOTO: Pixabay</p>
nogometna lopta smjestena izmedu dvaju suparnickih igraca 15.1.2022. FOTO: PixabayPIXABAY

Dinamo nije uspio iznenaditi Sevillu u gostima i poražen je rezultatom 3:1. Pogotke za španjolsku momčad postigli su bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, Lucas Ocampos i Anthony Martial dok je za aktualnog hrvatskog prvaka strijelac bio Mislav Oršić.

Trener Seville Julen Lopetegui se odlučio za formaciju 4-2-3-1 s Bonom na vratima, u obrani su bili Koundé, Carlos, Rekik i Acuña, vezni red su držali Rakitić, Fernando i Gomez dok su u napadu bili Ocampos, Martial i Munir.

Oršić nastavio sa sjajnom formom

Strateg Dinama Željko Kopić opredijelio se za formaciju s tri stopera te su tako ispred Livakovića stajali Šutalo, Theophile i Franjić, krilni bekovi su bili Ristovski i Bočkaj, u veznom redu su ordinirali Ademi i Gojak, a prema naprijed su prijetili Jurić, Petković i Oršić, prenose Sportske novosti.

Oršić je u devetoj minuti imao prvu priliku za Dinamo, raspalio je s dvadesetak metara, no vratar Seville je uspio dotaknuti loptu vršcima prstiju te tako spasiti pogodak. Andaluzijska momčad imala je sjajnu priliku u 25. minuti kada su dva puta šutirali, no oba je udarca blokirao Ademi. Raspoložen je bio i Gomez koji je desetak minuta kasnije imao dvije šanse, no nije uspio poentirati.

Kada se činilo da će se na predah otići s minimalnom prednošću domaćina, ukazao se Mislav Oršić. Stefan Ristovski je uputio precizan centaršut s desne strane koji je iskoristio Oršić za izjednačenje u 41. minuti.

Domaćini matirali Dinamo u dvije minute

Ipak, u nekoliko minuta Sevilla je riješila utakmicu. Prvo je nakon kornera Ivan Rakitić poslao loptu Ocamposu koji iz voleja pogađa za 2:1, da bi samo dvije minute kasnije nakon krivo predane lopte Petkovića i brze kontre domaćina Anthony Martial pogodio za 3:1, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

"Modri" su sjajno otvorili drugo poluvrijeme te su se nizale prilike, a najveća je bila ona u 53. minuti kada je Lauritsen šutirao glavom sa šest metara što je Bono obranio, a nakon odbijanca Deni Jurić s tri metra nije uspio zakucati loptu u mrežu te se rezultat nije promijenio.

Samo nekoliko minuta kasnije u sjajnoj se prilici našao i kapetan Dinama Arijan Ademi, no nije se odlučio uposliti debitanta za zagrebačku momčad Mahira Emrelija, već je pokušao sam, no pobjegla mu je lopta te ni od te akcije nije bilo ništa.

Zadnjih dvadesetak minuta domaća je momčad stala na loptu i kontrolirala posjed te se rezultat nije mijenjao i Sevilla je upisala pobjedu 3:1. Ako žele proći dalje, "Modri" će u uzvratu morati loviti dva pogotka zaostatka, a priliku za to imat će 24. veljače kada će u uzvratu igrati utakmicu na Maksimiru.

03. svibanj 2024 08:49