StoryEditor

‘ŠTEDLJIVI‘ STUDENTSKI ZBOR Predsjednik Mioković ‘pohvalio‘ se s potrošenih 700.000 kuna, o svemu se oglasili i njegovi kolege

Studentski zbor zatražio je od Miokovića ostavku te povlačenje kandidature za novi mandat

Autor:
Global.
29/09/2021 u 13:21 h
<p>Placanje<br />
Autor: Pixabay</p>

<p>13.5.2020.</p>
Placanje Autor: Pixabay 13.5.2020.PIXABAY

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković putem Facebooka je objavio kandidaturu za sljedeći mandat i pritom podijelio 96 fotografija svih računa koje je potpisao tijekom svog mandata na toj funkciji.

Oko 700.000 kuna potrošeno je na potrebe Studentskog zbora koji se za vrijeme Miokovićeva mandata opskrbio s dva Apple MacBook računala, Lenovo ThinkPad računalom, dva mobitela Samsung Galaxy S21, dva mobitela Samsung Galaxy S20, uništavačem papira, a to je tek dio liste na kojoj se nalazi nimalo jeftina oprema. Također, kako doznaje Telegram, Mioković je putem Studentskog zbora platio i individualni komunikacijski trening u iznosu od 9600 kuna kojeg na kraju nije ni završio.

"Ovim potezom najavljujem kandidaturu za reizbor, za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te ako budem izabran i za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora. Želim da ovo ne bude prvi i posljednji put kako će netko objaviti sve potpisane fakture, već da ovo postane pozitivan trend i u budućnosti", stoji u objavi Mihovila Miokovića na Facebooku.

Ovaj nesvakidašnji politički potez nije donio očekivanu slavu dosadašnjem predsjedniku Studentskog zbora, već mnoštvo kritika.

Zbog negativnih reakcija koje su stizale na račun Miokovića, dva dana nakon njegove objave reagirao je i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu koji je zatražio njegovu ostavku te povlačenje kandidature za sljedeći mandat.

"Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled studentskih predstavnika. Obvezujemo se djelovati potpuno javno i transparentno kako bi se povjerenje u studentsko predstavništvo u što bližoj budućnosti povratilo", stoji u objavi SZ-a. 

20. travanj 2024 08:44