StoryEditor

STEP RI Otvorene prijave za drugi COOPAthon, virtualno natjecanje u razvoju društveno korisnih ideja

Događaj završava u nedjelju, 31. siječnja u 16 sati i to završnim natjecanjem na kojem će timovi prezentirati ideje pred stručnim žirijem
Autor:
Tekst: Global
17/01/2021 u 18:39 h
COOPathon<br />
Autor: STEP RI
COOPathon Autor: STEP RISTEP RI

STEP RI, znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, u sklopu projekta COOPower, otvorio je u ponedjeljak, 11. siječnja, prijave za drugi virtualni COOPAthon koji ima za cilj razvoj ideja koje adresiraju neke od gorućih društvenih problema, poput siromaštva, (ne)dostupnost obrazovanja i zdravstvene skrbi, klimatske probleme, ekologiju, mir i pravdu i druge slične teme.

COOPAthon će krenuti u petak, 29. siječnja u 16 sati, kada će sudionici, podijeljeni u timove, započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora i uz asistenciju moderatora. Rad na idejama podrazumijeva mentoriranja popraćena virtualnim predavanjima.

Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, razvoj poslovnog modela za društvene inicijative, financijska održivost i prezentacijske vještine.

Događaj završava u nedjelju, 31. siječnja u 16 sati i to završnim natjecanjem na kojem će timovi prezentirati ideje pred stručnim žirijem. Prva tri tima nastavljaju natjecanje na državnom finalu u svibnju 2021. gdje se natječu s tri tima koji su bili najbolji na prvom COOPAthonu.

Nagrade su zaista vrijedne. Prvo mjesto osvaja studijsko putovanje u Veliku Britaniju i 7500 kuna. Drugo mjesto osvaja 5000, a treće mjesto 3500 kuna.

Natjecanje će biti otvoreno za javnost, a odvijat će se putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Slacka. Moguća je prijaviti se u timu ili individualno, a možete se prijaviti neovisno o tome imate li razrađenu ideju. Ako se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog društvenog problema, neovisno o području. Prijaviti se možete do 26. siječnja do 12 sati, a zaprimaju se putem ONLINE OBRASCA.

Više informacija o COOPower projektu i samom natječaju možete pronaći na službenim stranicama znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI, a za dodatne informacije možete pisati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Global je medijski pokrovitelj COOPAthona.

08. svibanj 2024 04:32