StoryEditor

ZOOLOŠKI VRT ZAGREB Proslava 95. rođendana kojoj će prisustvovati i legendarni Smogovci

Edukatori Zoološkog vrt posjetiteljima će pričati o jedinstvenim životinjama na području Hrvatske
Autor:
Global.
11/06/2020 u 12:30 h
Zoološki vrt grada Zagreba u subotu, 13. lipnja, slavi 95. rođendan i priprema poseban program za sve posjetitelje. Cjelodnevna proslava, koja se odvija pod sloganom "5 do 100", počinje u 11 sati otvaranjem izložbe o povijesti Zoološkog vrta na Edukacijskom trgu.

Za djecu i odrasle

Djeca će na Zebrinom trgu moći uživati u nastupu mađioničara Vladimira Štimca i u predstavi "Kako živi Antuntun" Gradskog kazališta Žar ptica. Na šetnici će se moći družiti s maskotama Zoološkog vrta i maskotom Plavko iz GNK Dinamo. Posjetitelje očekuju edukativne priče o risu, vuku, kudravom nesitu, dinarskom voluharu i čovječjoj ribici. Radi se o jedinstvenim životinjskim vrstama koje borave na području Hrvatske, a u čijem projektu istraživanja i zaštite sudjeluje zagrebački ZOO. Iste životinje čine i vizualni identitet ovogodišnje proslave. Svojim donacijama, posjetitelji će moći podržati SOS Dječje selo Hrvatska i klaunove doktore Crveni nosovi, koji će imati svoj kutak u Zoološkom vrtu.

Glazbeni program

Rođendanskoj proslavi pridružit će se i Zagrebačka filharmonija, koja je 23. svibnja započela s ciklusom koncerata na Labuđem otoku. Prvi subotnji koncert započet će u 18.15, a drugi u 19.15 sati. Pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića, filharmonija će izvesti klasike Petra Iljiča Čajkovskog, Johanna Straussa i drugih skladatelja, ali i popularnu glazbu poput pjesama "Imagine" i "Show must go on" te pjesama o gradu Zagrebu. Osim filharmonije, program će upotpuniti i nastup sastava Kraljevi ulice te gostovanje kultnih Smogovaca koji će nadjenuti ime mladunčetu divovskog mravojeda koji će uskoro navršiti godinu dana. Svoja je vrata Zoološki vrt grada Zagreba otvorio 27. lipnja 1925. godine kada ga je osnovao Mijo pl. Filipović. Prvi hrvatski zoološki vrt smješten je u parku Maksimir, a u njemu danas stanuje preko 350 vrsta životinja i više od 7800 jedinki sa svih kontinenata, od sisavaca i ptica pa do vodozemaca i riba.
08. svibanj 2024 22:58