StoryEditor

FUTSAL Nakon 24 godine izborili plasman na svjetsko prvenstvo

Druga utakmica dodatnih kvalifikacija završila je neriješenim rezultatom, što je bilo dovoljno da Hrvatska izbori plasman na svjetsku smotru

Autor:
Ana Filipović
19/04/2024 u 08:41 h
18282
ANA FILIPOVIć/GLOBAL

Gotovo do kraja ispunjen Košarkaški centar Dražena Petrovića svjedočio je infarktnoj završnici u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija, gdje je Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu koje se održava ove godine u rujnu. Nakon pobjede od 2:3 u poljskom gradu Koszalinu, Hrvatskoj je bio dovoljan i remi u Zagrebu čime bi osigurala plasman na najveću svjetsku smotru nakon čak 24 godine izbivanja s tog natjecanja.

image
ANA FILIPOVIć/GLOBAL

Od udvostručene prednosti do izjednačenja

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku dominacije Hrvatske, a nagrada stiže u 16. minuti kada nakon lijepe akcije kapetan Dario Marinović odmjerenim udarcem uz stativu dovodi Hrvatsku u vodstvo. Pred kraj prvog poluvremena Hrvatska je mogla povećati rezultat nakon što je Franco Jelovčić prebacio golmana, ali ga je prečka spriječila u tome.

Hrvatska u 30. minuti udvostručuje svoje vodstvo. Dario Marinović probio je po lijevoj strani i uputio udarac kojeg je na drugoj stativi dočekao Franco Jelovčić. Nakon gužve i odbijanja lopte pred hrvatskim golom, najs(p)retniji je bio Piotr Skiepko čijim golom Poljska smanjuje rezultat na 2:1 u 34. minuti.

Nakon prekršaja Kristijana Postružina koji je zbog svog čina zaradio crveni karton, Sebastian Szadurski napustio je teren na nosilima. Poljski izbornik Blažej Korczynski uvodi golmana-igrača kako bi nadoknadio rezultatski minus, što mu je i pošlo za rukom 47 sekundi prije kraja utakmice, kada Michal Kubik postiže pogodak za izjednačenje.

Delirij hrvatske publike

Konačnim rezultatom 2:2 započeo je opći delirij u Draženovom domu. Kroz cijelu utakmicu hrvatska momčad imala je strastvenu i glasnu podršku navijača. Zadovoljni gledatelji nisu krili oduševljenje ni nakon utakmice.

,,Dečki su dali sve od sebe i učinili nas ponosnima. Velika je stvar kada država poput naše ostvaruje zavidne rezultate, s obzirom koliko nas ima i koliko se ulaže u sport", izjavio je Viktor, jedan od prisutnih gledatelja.

Vezani članci
03. svibanj 2024 03:07