StoryEditor

NOVITETI U ŠUBIĆEVOJ Održan prvi Tvornica Platz u poznatoj zagrebačkoj dvorani

Običaji odlaska na sajmove, ispijanja kave i slušanja glazbe spojeni su u jedno

Autor:
Lorena Knežević
10/04/2024 u 15:01 h
18247
LORENA KNEžEVIć/GLOBAL

Najopremljeniji klub u Hrvatskoj, Tvornica kulture, odlučio je ovog proljeća u svoju ponudu dodati novi sadržaj – buvljak, odnosno sajam jeftine ili rabljene robe poput odjeće, rukotvorina i gramofonskih ploča. Nazvan je Tvornica Platz, a cilj mu je postati "novi nedjeljni the place to be svih Zagrepčana i posjetitelja grada", kako kažu organizatori. Ove nedjelje Platz je privukao oko tisuću posjetitelja i prodavače na 32 prodajna mjesta. Na veliko zadovoljstvo prodavača, rezervacije mjesta su besplatne.

Ploče najbrojnije

"Inače su štandovi dosta skupi i cijene stalno idu gore pa se od prodaje uspiju pokriti samo troškovi najma. Još je išlo stvarno dobro, pogotovo ujutro. Ljudi su očito su došli s namjerom da kupe nešto, što nije uvijek slučaj. Na nekim buvljacima samo gledaju, ne žele trošiti", rekla je simpatična prodavačica Petra koja prodaje vintage obuću i odjeću, a neku i sama šije. To su stvari, kaže, kakve i ona nosi.

image
LORENA KNEžEVIć/GLOBAL

Čak polovicu ponude činile su vinil ploče, koje su ujedno bile među najskupljom robom na Platzu. Cijena im je išla i do 35 eura, a neki od njihovih prodavača su organizatori međunarodnih sajmova ploča u Zagrebu. Kupiti su se mogle i kazete, keramika, plakati te ručno izrađeni predmeti poput nakita, torbi i raznih ukrasa izrađenih od recikliranog matrijala.

Besplatan ulaz za prodavače i publiku

"Ja tražim nekakvo prstenje pa se nadam da neće biti jako visoka cijena. Za ploču mi je malo puno dati 30 eura", požalila se mlada posjetiteljica Lorena, ali iz Tvornice su ipak izrazili zadovoljstvo nakon prvog održanog Tvornica Platza.

"Jako smo zadovoljni brojem prodavača te brojnošću i raznolikošću publike. Svih nedjelja će i mjesta za prodavače i ulaz za publiku ostati besplatni, s tim da ćemo smanjiti vrijeme trajanja Platza pa će novo radno vrijeme biti od 10 do 15 sati", izjavio je direktor Tvornice kulture Dražen Goreta.

Vezani članci
01. svibanj 2024 16:31