StoryEditor

NAJVAŽNIJA HALJINA U ŽIVOTU Isprobavanje vjenčanica nije jeftin sport

Tijekom isprobavanja vjenčanice se prljaju i uništavaju, objasnili su iz eNVy rooma
Autor:
Global.
27/02/2021 u 10:58 h
vjencanice u salonu
vjencanice u salonuPIXABAY
Odabir vjenčanice jedan je od glavnih koraka koje buduća mladenka mora proći prije vjenčanja. Uglavnom uključuje obilazak različitih salona vjenčanica te višesatno isprobavanje raznih modela. Dok se u neke salone može doći isprobati vjenčanicu bilo kada, u nekima je potrebno dogovoriti termin, a neki ga i naplaćuju. Razlozi naplaćivanja razlikuju se od salona do salona.

Zaštita od neozbiljnih mušterija

Dizajnerski salon eNVy room jedan je od salona koji zahtijeva rezervaciju termina za razgledavanje i probu vjenčanica. Cijena rezervacije je 200 kuna, a toliko se naplaćuje i svaki idući termin. Onim mladenkama koje se odluče vjenčati u njihovim haljinama, prve dvije probe su besplatne, odnosno pri plaćanju vjenčanice oduzima im se prethodno uplaćeni novac za rezervaciju. Iz eNVy rooma objasnili su da se haljine tijekom isprobavanja prljaju i uništavaju te ih je potrebno često odnositi na kemijsko čišćenje koje je skupo, pogotovo zbog broja vjenčanica kojih je više od 100. Osim toga, istaknuli su i da se naplatom "smanjuje broj termina koji se dogode iz puke zabave isprobavanja vjenčanica, čega je bez naplate bilo mnogo". Slično je iskustvo i zaposlenika salona vjenčanica Vesna Sposa, u kojemu se termin probe vjenčanice također naplaćuje, ali 80 kuna.

‘Naplaćujemo isprobavanje, ozbiljna mladenka to shvaća i svjesna je razloga‘, objasnili su iz Vesne Spose

"Da bismo se zaštitili od neozbiljnih mušterija, pod time mislimo na okolnosti u kojima netko glumi mladenku, naplaćujemo isprobavanje, ozbiljna mladenka to shvaća i svjesna je razloga", objasnili su iz Vesne Spose. U cijenu termina u ovom salonu uključeno je i savjetovanje modnih stilistica koje rade u salonu. Polaze mnoge edukacije kojima unapređuju znanje o modnim trendovima i pojedinim brendovima te tako prepoznaju želje mladenki i "olakšavaju pronalazak haljine iz snova", istaknuli su iz salona. S druge strane, salon vjenčanica Ljubav ne naplaćuje termine isprobavanja vjenčanica. Trošak održavanja vjenčanica snose sami te navode da je sam proces kupnje vjenčanice novo i nepoznato iskustvo za ženu u kojemu joj žele pomoći i olakšati. "Isprobavanje vjenčanica nešto je što prolazimo jednom u životu. To nije kupnja obične haljine, što smo radili i prije, nego je novo iskustvo", napomenuli su iz Ljubavi.

Sat je dovoljan

Trajanje probe u salonu Vesna Sposa nije ograničeno. Objasnili su da to u pravilu bude sat vremena, uz naglasak da se neke mladenke zadrže i dulje. To je otprilike vrijeme koje je potrebno mladenkama da izaberu i isprobaju željene modele i tako nađu onaj najbolji. Jedna od mladenki, Nikolina Kapec, objasnila je da je unaprijed znala kakvu vjenčanicu želi pa je ponude salona najprije istražila na internetu te tako "odabrala gdje bi mogla ići u potragu". Iz eNVy rooma također smatraju da je sat vremena dovoljno za probu željene vjenčanice pa su stoga i ograničili vrijeme. Osim toga, navode da time i oni imaju "dovoljno prostora za dovoljan broj termina u danu". Mladenka Vesna Pavin znala je kakvu vjenčanicu želi, a tražene modele našla je u nekoliko različitih salona, stoga se odlučila za onaj u kojemu se isprobavanje ne naplaćuje. "Ništa kvalitetnija usluga nije u salonima gdje se naplaćuje, nego u ostalim salonima gdje je proba besplatna", objasnila je. "I da se naplaćivao termin opet bih otišla u isti salon jer sam znala što tražim i da to tamo mogu pronaći", rekla je Vesna koju su na sajmovima vjenčanja najviše okupirali saloni koji naplaćuju probu, ali joj to nisu napomenuli dok ih nije pitala.
09. svibanj 2024 19:07