StoryEditor

DRUGA POLUFINALNA VEČER Hrvatskoj i Srbiji u finalu će se pridružiti Slovenija

Uz odabrane iz polufinala tu su i Ukrajina te "Velika petorka" koju čine Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Španjolska i Njemačka

12/05/2023 u 09:26 h
12476
FREEPIK

Posljednjih deset država pridružilo se finalu Eurosonga. Kvalificirale su se Albanija, Cipar, Danska, Estonija, Belgija, Austrija, Litva, Australija, Armenija i Slovenija. Drugu polufinalnu večer vodila je već poznata ukrajinsko-britanska kombinacija, glumica Hannah Waddingham, pjevačica Alesha Dixon te ukrajinska pjevačica Julia Sanina.

Tijekom glasanja nastupala je, prenosi HRT, Mariya Yaremchuk, Ukrajinka koja je predstavljala svoju državu na Eurosongu u Copenhagenu 2014. Izvela je najpoznatije hitove njezine glazbene industrije. U segmentu "Music unties generations" pridružili su joj se Zlata Dziunka, predstavnica dječjeg Eurosonga i OTOY, reper iz Lavova. 

Slovenski bend Joker Out svojom pjesmom "Carpe Diem" ostvario je ogroman skok na kladionicama. Članovi benda opisuju svoju pjesmu kao himnu za sve one koji znaju kako je život više od onoga što se vidi na površini, stoji na portalu jutarnji.hr. Poslije Eurosonga dečki nastupaju u Hrvatskoj i to kao predgrupa Buč Kesidiju, 27. svibnja na Šalati.

Finale ovogodišnjeg Eurosonga održava se u subotu, 13. svibnja s početkom u 21 sat. Tada će nastupiti 26 zemalja, a uz odabrane iz polufinala tu su i Ukrajina te "Velika petorka" koju čine Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Španjolska i Njemačka, prenosi HRT 

Vezani članci
14. svibanj 2024 02:23