StoryEditor

KVALIFIKACIJE ZA EURO Kauboji upisali neugodan poraz u Eindhovenu

U nizozemskoj momčadi odličnu večer imao je Kay Smits s osam pogodaka, a Luc Steins postigao ih je šest

09/03/2023 u 09:49 h
<p>Težak poraz hrvatskih rukometaša od Nizozemske u kvalifikacijama za rukometni Euro</p>
Težak poraz hrvatskih rukometaša od Nizozemske u kvalifikacijama za rukometni EuroPIXABAY

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela pobjediti u prvoj utakmici protiv reprezrentacije Nizozemske. Rezultatom 32:27 (15:13) Nizozemska je slavila. Nova momčad Kauboja pod vodstvom novog izbornika Gorana Perkovca nije uspjela dostići veliku nizozemsku prednost od sedam golova razlike na početku drugog poluvremena.

Povratnici zabijaju

Za reprezentaciju Hrvatske, po četiri pogotka postigli su povratnici Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin, dok su Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica postigli su po tri pogotka. U nizozemskoj momčadi odličnu večer imao je Kay Smits sa osam pogodaka, a Luc Steins postigao ih je šest.

U prvim minutama utakmice odvijao se ravnopravan i izjednačen susret u kojoj se, cijelo vrijeme, rezultat mijenjao pogodak po pogodak. Prvu veću prednost stvorila je Nizozemska na rezultatu 8:5 nakon dugog niza neefikasnih napada Hrvatske. 'Kauboji' su brzo uhvatili priključak i pred sam kraj prvog dijela imali izjednačen rezultat, ali se na odmor otišlo uz prednost Nizozemske i to od dva pogotka (15-13). Kako su Nizozemci završili prvo poluvrijeme još su borbenije i žešće otvorili nastavak susreta te su nizom od šest golova poveli s velikom razlikom i prednošću 21:14.

Bez preokreta

"Nije bilo dobro, ova reprezentacija zaslužuje više i mora tome težiti. Bili smo prespori, nismo ispoštovali dogovore, a protiv jedne takve reprezentacije na taj način je jako teško. Moramo se ubrzati, napadački ne možemo sa sporom loptom napraviti ništa", rekao je izbornik Perkovac, prenose Sportske novosti.

Sredinom drugog dijela Hrvatska je napokon posložila obranu, ali i dalje je imala problema u napadu. No, deset minuta prije kraja, Kauboji su došli na rezultat 24:21, ali snage ni vremena za preokret nije bilo. Veliku ulogu odradio je i vratar Dominik Kuzmanović koji je svojim obranama ulio nadu u hrvatsku redove i omogućio svojim suigračima da smanje prednost, ali napadi se nisu iskoristili i razlika je ponovo porasla, piše Gol.hr.

Hrvatska i Nizozemska u svojoj kvalifikacijskoj skupini su na vrhu tablice s jednakim brojem bodova. Odlučujući susret sko će imati lakšu skupinu na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj igra se 12. ožujka u rasprodanoj dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Vezani članci
13. svibanj 2024 13:57