StoryEditor

PRIZNANJE ZA SPORTAŠE Luka Modrić i Sandra Perković najbolji su pojedinci u 2022. godini

Hrvatska nogometna reprezentacija zbog uspješnih rezultata proglašena je najboljom momčadi

16/01/2023 u 17:45 h
14591
PIXABAY

Ove nedjelje održana je 71. svečana dodjela nagrada najboljim sportašima Hrvatske u prijašnjoj godini prema izboru Sportskih novosti. U anketi je sudjelovalo čak 264 novinara iz pedesetak redakcija, pišu Sportske novosti.

Za najbolje pojedinačne sportaše izabrani su kapetan Vatrenih i igrač Real Madrida Luka Modrić te Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka, koja je u prošloj godini osvojila zlato na europskom prvenstvu u Münchenu te srebro na svjetskom prvenstvu u SAD-u. Perković je osvojila nagradu s 87 bodova, a iza nje su se smjestile Lena Stojković sa 73, te Barbara Matić s 53 boda. Našoj atletičarki ovo je deveta rekordna nagrada najbolje sportašice.

Modrić je nakon osvajanja bronce na svjetskom nogometnom prvenstvu te izrazito uspješne 2022. godine uvjerljivo uzeo nagradu najboljeg sportaša s 208 glasova. Nakon njega su uslijedili Filip Mihaljević s 37 te Anđelo Kvesić s 12 glasova.

Hrvatska nogometna reprezentacija zbog uspješnih rezultata proglašena je najboljom momčadi. Druga najbolja momčad bila je hrvatska vaterpolska reprezentacija, a treći po redu bili su veslači braća Sinković. Nagradu za najbolje ekipu preuzele su kuglašice iz Mlake.

Posebno priznanje dobili su hrvatski izbornici Zlatko Dalić te Ivica Tucak zbog odličnih povijesnih rezultata u vođenju nogometne, odnosno, vaterpolske reprezentacije u 2022. godini.

Vezani članci
22. svibanj 2024 02:08