StoryEditor

REMI S DANSKOM Kauboji odigrali svoju najbolju utakmicu na prvenstvu, no šanse za četvrtfinale su tanke

Iduće kolo je u subotu kada Kauboji igraju protiv Belgije koju moraju pobijediti

19/01/2023 u 22:07 h
14603
PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija rezimirala je s Danskom 32:32, no trenutno se nalazi na četvrtom mjestu skupine te su šanse za prolazak u četvrtfinale tanke. Ipak, nada i dalje postoji jer Kauboji svoj put nastavljaju u subotu, 21. siječnja protiv Belgije, a pobjeda je imperativ.

Hrvatski rukometaši fantastično su otvorili utakmicu te već nakon tri minute igre na krilima Luke Cindrića preuzeli vodstvo 1:2. Danci su svojom brzinom i kvalitetom pokušavali poljuljati Kauboje i usporiti njihovu igru, no hrvatski rukometaši pokazali su svoju najbolju uigranost na ovome prvenstvu te prvo poluvrijeme završili s jednim golom prednosti (15:16).

Ni drugo poluvrijeme nije bilo ništa manje sadržajnije. Danci su uhvatili ritam te igrali u egalu sve do 41 minute kada su preuzeli vodstvo (22:21). Ni tu nije bio kraj utakmice koja je do posljednjeg trenutka bila u potpunosti izjednačena, a bod Kaubojima osigurao je Igor Karačić pogotkom u posljednjoj minuti utakmice.

Hrvatska reprezentacija osvajanjem jednog boda otežala si je situaciju, jer se trenutno nalazi na četvrtom mjestu skupine, što znači da su mali izgledi za prolazak u četvrtfinale. Iduće kolo je u subotu kada Kauboji igraju protiv Belgije koju moraju pobijediti. U subotu igraju i ostale reprezentacije skupine, pa će Bahrein odmjeriti snage s Egiptom, te Danska sa SAD-om.

Vezani članci
02. svibanj 2024 02:13